This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Een verhaal over krijgen, verdienen, leren en motiveren

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Opstap krijgen en verdienen

Als adviseur bij Opstap heb ik dagelijks te maken met mensen die in de bijstand zitten, maar ook die gevlucht zijn uit hun geboorteland en hier in Nederland een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Voor deze mensen heb ik enorm veel respect, als ik kijk naar de energie die zij na onze bemiddeling in hun werk steken. Mede gezien het feit dat er iets merkwaardigs aan de hand is, waar ik me nogal over verbaas.

Krijgen

Iemand die voor een werkgever (nog) geen waarde heeft, nieuw is in Nederland en geen baan vindt, of bijvoorbeeld langdurig werkloos is, krijgt automatisch een bijstandsuitkering. Gelukkig maar dat dit vangnet er voor hen is. Het is een minimum bestaan, aangevuld met toeslagen als je bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt. Je krijgt het en hoeft het dus niet zelf te verdienen door ervoor te werken.

Verdienen

Het is natuurlijk beter als elke inwoner in ons land een inkomen verdient door ervoor te werken. Als gevolg van de huidige economische groei is er gelukkig uitzicht op meer banen en brengen we weer mensen opnieuw in het arbeidsproces. Bijvoorbeeld door mensen op te leiden naar schilder of timmerman. Het is echter wel merkwaardig dat mensen die voorheen een bijstandsuitkering en toeslagen hadden, dan niet meer maar mínder gaan verdienen. Deze laatste zin moet je wellicht nog een keer lezen, want eerlijk gezegd is dit niet bepaald motiverend. Feitelijk vraag je aan iemand om geld in te leveren als hij of zij gaat werken. Verdienen zij dat? En, wat zou je zelf doen in deze situatie?

Leren

We kunnen met z’n allen leren van een jongeman die onlangs aan werk is geholpen. Hij ging namelijk aan de slag met minder dan de bijstand. Toen ik hem sprak zei hij met tranen in zijn ogen: “Zie je wel, ik kan het!”. Dat was voor hém veel belangrijker. Ook kunnen we veel leren van de Syrische en Irakese mensen. Binnen hun cultuur is het ondenkbaar dat de man zijn gezin niet kan onderhouden. Ze nemen niet graag geld aan, maar gaan daarvoor liever keihard aan het werk.

Motiveren

Al eerder schreef ik enorm veel respect te hebben voor mensen die met een minimumloon een gezin moeten onderhouden. Ik kan hen alleen motiveren door aan te geven dat het een begin is naar een hoger inkomen. Omdat je, eenmaal aan het werk, jaarlijks een loonsverhoging krijgt via de cao. Nu tijdelijk accepteren dat je minder dan de bijstand gaat verdienen. En dan leg ik vooral uit dat de situatie over twee jaar anders gaat worden, omdat er dan een beter perspectief is in het arbeidsproces. Maar toch, het blijft best wel een uitdaging.

Tot slot

De hier geschetste en nogal merkwaardige situatie kan niet zomaar worden opgelost. Wel hoop ik hiermee wat meer aandacht te vragen voor mensen die misschien net even iets meer dat extra schouderklopje verdienen.

Joey Krabben – Adviseur Opstap

We zijn benieuwd hoe je zelf tegen deze situatie aankijkt.
Neem hier contact met ons op als je wilt reageren.


Intro:

Als adviseur bij Opstap heb ik dagelijks te maken met mensen die in de bijstand zitten, maar ook die gevlucht zijn uit hun geboorteland en hier in Nederland een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Voor deze mensen heb ik enorm veel respect, als ik kijk naar de energie die zij na onze bemiddeling in hun werk steken. Mede gezien het feit dat er iets merkwaardigs aan de hand is, waar ik me nogal over verbaas.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f347/Opstap-krijgen-en-verdienen.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

3e Zij-instroom traject opleiden naar schilder in twente van start

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Met succes zijn wij nu aan het 3e traject begonnen om kandidaten vanuit de zij-instroom op te leiden naar schilder in samenwerking met de Schildersvakopleiding en OnderhoudNL. Onze adviseurs Anne Boswinkel en Nelleke Wesseler begeleiden de kandidaten hierbij.

20190121 093135

Hoe ziet het traject eruit?

 • nemen deel aan een opleidingstraject van maximaal 38 dagen.
 • Aanvullend betaald werk conform schilders-cao voor minimaal zes maanden.
 • werken bij een erkend leerbedrijf
 • werken bij bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan
 • werken in teamverband
 • afwisselend werk: van particulieren, scholen, vves tot aan corporaties en gemeenten
 • branche erkend certificaat bij afronding van je opleiding
 • een scholingsovereenkomst

Heb jij.....,

 • passie voor 'werken met je handen'
 • de wil om een ambacht uit te oefenen  
 • voldoende motivatie
 • goede gezondheid, geen gysieke beperkingen, geen hoogtevrees

Wil jij...., 

 • een nieuwe uitdaging?
 • schilder worden?
 • een goede toekomst opbouwen in een vak met prima arbeidsvoorwaarden?
 • branche Erkend Getuigschrift 

Pak dan deze kans!!!

Wil jij ook een aankomend vakman (-vrouw) zijn? Meld je aan voor een gesprek bij:

Opstap Personeelsdiensten
Kerkstraat 1B, 7532 AP Enschede
Tel.: 053-4850548
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

20190121 093124 002

20190121 093150 002


Intro:

Op dit moment is het 3e DWRSA traject in twente van start gegaan. Met succes zijn wij nu aan het 3e traject begonnen. Onze adviseurs Anne Boswinkel en Nelleke Wesseler begeleiden de kandidaten hierbij. Hoe ziet het traject eruit?


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f346/20190121_093150_002.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Welke nieuwe instromer gaat zich bij u in 2019 verder ontwikkelen?

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

opstap nieuwe instromer

Voor veel ondernemers is december de maand om even terug te blikken, maar vooral om vooruit te kijken. Economisch gezien gaat het veel bedrijven weer voor de wind en is deze periode ook een mooie gelegenheid om eens na te denken hoe ú een nieuwe instromer gaat helpen en begeleiden om zich in 2019 verder binnen uw branche te ontwikkelen. Wellicht is het zelfs een uitkomst als uw bedrijf het in 2019 nog drukker gaat krijgen.

De opdracht in 2018 was: Het personeelstekort aanpakken

Het personeelstekort aanpakken in de Bouw. Daar ging het om in 2018. Want de vraag naar goed geschoold personeel bleek vele malen groter dan het aanbod. Maar gelukkig zijn er inmiddels enorm veel stappen gezet. Dit zijn vier mooie voorbeelden die mede geholpen hebben om nog meer mensen te begeleiden naar werk in uw branche:

 • Middels een gericht subsidiebeleid (DWSRA) van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zijn nieuwe kandidaten voor diverse branches, waaronder de bouw- en schildersector, opgeleid. DWSRA staat kortweg voor “Dienstverlening Werkzoekenden en Samenwerking Regio Arbeidsmarkt”. Dit subsidiebeleid heeft als doel het voorkomen van werkloosheid en het bevorderen van de overgang van werk naar werk.
 • UWV en Gemeentes werken intensief samen in Werkgever Servicepunten (landelijk 35 locaties), om efficiënter en sneller geschikte kandidaten te selecteren en deze aan de markt te kunnen leveren.
 • OnderhoudNL, de werkgeversorganisatie in de Schilders- en Onderhoudsbranche, werkt binnen een DWSRA-subsidie-project samen met de regionale schildersvakopleidingen en de uitzendpartners Opstap, Faber en Randstad. Het doel is het selecteren en omscholen van WW-uitkeringsgerechtigden tot aankomend schilder.
 • Opstap personeelsdiensten gaat een unieke samenwerking aan met de twee andere partners, Faber en Randstad, om samen de personeelstekorten aan te pakken.

Nog meer mensen komen in aanmerking voor een baan in de Bouw

Naast het succes van dit specifieke DWSRA-traject is er nog meer positief nieuws te melden. Er zijn natuurlijk meer uitkeringsgerechtigden die in aanmerking komen voor een baan als timmerman of schilder. Denk aan statushouders, met vaak een verleden in de bouw, en mensen met een Wajong uitkering. De financiering dient weliswaar op een andere manier te worden verkregen, maar van de bestaande scholingsactiviteiten kunnen ook zij profiteren. Inmiddels is het DWSRA-traject verlengd tot 1 juli 2019 en krijgen we dus nog zes maanden extra de tijd om kandidaten te werven, op te leiden en naar een werkplek te bemiddelen.

Onze nieuwjaarswens voor 2019

Help deze mensen aan werk, zij verdienen die kans! Er staan straks weer nieuwe aankomende vakmensen voor u klaar met een goede basisopleiding en een praktijkervaring die zij tijdens aanvullende stages opdoen. Een kans geven betekent niet het oplossen van een tijdelijk personeelsprobleem, maar vooral een duurzame investering in de toekomst. Met nieuwe vakkrachten die constructief helpen om de continuïteit van úw onderneming en de branche te waarborgen

De werkgevers zijn aan zet

Personeelstekort? Bij Opstap personeelsdiensten geloven we dat er voldoende nieuwe vaklieden zijn die snel aan de slag kunnen. In 2018 hebben we met heel veel partijen een mooi fundament gelegd. Nu nog zorgen dat het werk ook wordt uitgevoerd!

Neem hier contact met ons op, of lees deze gerelateerde blog.

Samenwerk, is samen sterk! Fijne feestdagen en veel werkplezier toegewenst in 2019!


Intro:

Voor veel ondernemers is december de maand om even terug te blikken, maar vooral om vooruit te kijken. Economisch gezien gaat het veel bedrijven weer voor de wind en is deze periode ook een mooie gelegenheid om eens na te denken hoe ú een nieuwe instromer gaat helpen en begeleiden om zich in 2019 verder binnen uw branche te ontwikkelen. Wellicht is het zelfs een uitkomst als uw bedrijf het in 2019 nog drukker gaat krijgen.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f344/opstap_nieuwe_instromer.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Gaan goede schilders ook bij u aan de slag?

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Zo aan het eind van het jaar is dat een interessante vraag om eens over na te denken. De economie draait op volle toeren en de kans bestaat dat u plotseling in 2019 extra ‘handjes’ nodig heeft om uw klanten niet teleur te stellen. Volgens diverse artikelen in de media heeft u dan een grote uitdaging vanwege ‘het gigantische personeelstekort’. Maar is dat wel zo? Wij geloven dat de realiteit er iets positiever uitziet.

Positief nieuws voor 2019
Er is de afgelopen jaren heel wat geld en tijd geïnvesteerd om geschikte kandidaten op te leiden tot, of om te scholen naar, aankomend schilder. Zij kunnen vrijwel direct bij u als schilder aan de slag. Maar in de praktijk blijkt dat deze nieuwe schilders nog niet snel genoeg aan een baan worden geholpen. De exacte reden is moeilijk te geven, maar het kan te maken hebben met de volgende twee redenen:

De nieuwe schilder is een andere werknemer dan verwacht
Dit zou een plausibele verklaring kunnen zijn. Decennialang zijn traditioneel veel bedrijven van vader op zoon overgegaan. Er waren altijd wel vrienden of bekenden die het schildersvak in wilden. Ons kent ons! Maar door de crisis van destijds, waarbij duizenden vaklieden de branche hebben verlaten, is er nu een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt ontstaan. En daar is de afgelopen tijd behoorlijk veel aan gedaan!

Momenteel worden nieuwe kandidaten vanuit een specifiek DWSRA (*) zij-instroomproject middels een kort maar vakkundig scholingstraject bij de diverse Schildersvakopleidingen geschikt gemaakt om op korte termijn als aankomend schilder aan de slag te gaan. Opstap is een van de samenwerkende partners die de kandidaten daarna bemiddelt naar werk. Daarnaast is ook de statushouder nog steeds een belangrijke doelgroep. Dus volop nieuwe kansen voor de bedrijfstak, op korte en lange termijn.

De twijfel aan de definitie van ‘goed’
Wie zelf al tientallen jaren schildert zal zijn of haar eigen kwaliteiten hoog inschatten. Dat is waarschijnlijk ook terecht. Toch is het blijkbaar een dilemma, om beginnende schilders een kans te geven op meer praktijkervaring en daarmee een mooi toekomstperspectief. Een kans die ook u ooit heeft gekregen. Deze nieuwe schilders zijn hard nodig om de vergrijzing in de schildersbranche te compenseren. Alleen met úw hulp kunnen zij vanuit deze basisopleiding nog betere vaklieden worden. Een mooie taak en een belangrijke bijdrage aan het behoud van het mooie schildersvak en de continuïteit in uw bedrijfstak. Gelukkig zijn er steeds meer schildersbedrijven geïnteresseerd in deze nieuwe krachten. Zij verdienen een kans om aan de slag te gaan en zijn gemotiveerd om professioneel werk af te leveren.

Samen doorpraten over de continuïteit van het schildersbedrijf?
Onze adviseurs willen u graag hierover adviseren en delen met plezier hun inspirerende praktijkervaringen waarbij nieuwe vaklieden succesvol bij schildersbedrijven zijn ingezet. U kunt hen bereiken op ons centrale telefoonnummer: 0800-0202800. Of neem hier contact met ons op.

(*) dwsra staat voor “Dienstverlening Werkzoekenden en Samenwerking Regio Arbeidsmarkt”. Het betreft een samenwerkingsverband tussen OnderhoudNL, de Schildersvakopleidingen, UWV en de drie partner-uitzendorganisaties (Opstap, Faber en Randstad). Het project is gericht op werkzoekenden, die middels een speciaal ontwikkeld zij-instroom programma de sector kunnen instromen.


Intro:

Zo aan het eind van het jaar is dat een interessante vraag om eens over na te denken. De economie draait op volle toeren en de kans bestaat dat u plotseling in 2019 extra ‘handjes’ nodig heeft om uw klanten niet teleur te stellen. Volgens diverse artikelen in de media heeft u dan een grote uitdaging vanwege ‘het gigantische personeelstekort’. Maar is dat wel zo? Wij geloven dat de realiteit er iets positiever uitziet.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f343/opstap-gaan-goede-schilders-ook-bij-u-aan-de-slag.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

AVG? Nu even de werkelijkheid rondom persoonsgegevens!

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Hoe vergaat het jouw organisatie nadat op 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is ingegaan? Klopt het op papier net zoals in de werkelijkheid? Uit recente berichten in het nieuws blijkt in ieder geval dat er nog steeds grote kans bestaat dat ook jouw persoonlijke gegevens op straat belanden.

Recente voorbeelden

“Gegevens duizenden klanten Achmea op straat”, “Gegevens van 29 miljoen Facebookaccounts daadwerkelijk op straat”, “Patiëntgegevens kinderafdeling VieCuri op straat”. Allemaal berichten in de media waardoor je je afvraagt of persoonsgegevens überhaupt wel te beveiligen zijn. Zeker als je bedenkt dat hackers tegenwoordig via slimme nep e-mails ervoor zorgen dat ze, op een redelijk eenvoudige manier, jouw identiteit aannemen. Een grovere schending van de privacy valt niet te bedenken. Een online bankrekening openen op andermans naam? Het enige wat je nodig hebt is een kopie ID en NAW-gegevens. Behoorlijk eng allemaal!

Natuurlijk kunnen wij, Opstap personeelsdiensten, de ingewikkelde en tijdrovende opgave om persoonlijke gegevens 100% te beschermen niet oplossen. Wel kunnen we een paar praktisch voorbeelden geven waar je op kunt letten. In de hoop dat het je inspireert, geven we vijf mogelijke werkelijkheden die ook bij jou van toepassing kunnen zijn:

1. De werkplek
Stel jezelf eens de vraag of er op je bureau geen privacygevoelige documenten liggen. Zie je ze? De kans is groot en zo niet dan ligt er misschien wel iets leesbaars in de prullenbak of bij de printer. Wat dan als een collega of iemand van buiten de organisatie deze informatie gaat lezen, doorspitten of meenemen? Dagelijkse controle van de werkplek is helemaal zo gek nog niet; goed beleid nog beter!

2. Datalek via een derde partij
Je denkt alles goed geregeld te hebben... Een gespecialiseerd bedrijf komt voorrijden om vertrouwelijke documenten mee te nemen om te vernietigen. Maar wat als die bedrijfswagen een ongeluk krijgt? Documenten kunnen dan letterlijk op straat komen te liggen. Een verwerkingsovereenkomst met dit bedrijf helpt je, maar het kwaad is al wel geschied. Wil je alles weten over datalekken? Klik dan hier.

3. Er wordt ingebroken
Het is goed is om na te denken wat inbreken tegenwoordig is. Het betreft lang niet altijd meer ‘de boef die de inhoud van de kluis komt stelen’. Het is iemand die op geraffineerde wijze jouw gegevens steelt omdat hij zich toegang heeft verschaft tot jouw netwerk. Organisaties die digitale inbraken willen voorkomen moeten nu meer gaan doen aan interne bewustwordingstrainingen, of vooral de ICT laten regelen door een externe partij. Zodoende kan er na een digitale inbraak via goede back-up tools weer teruggegrepen worden naar de oude situatie. Dan kun je in ieder geval weer doorwerken. Maar let op: Doe in zo’n geval altijd, indien mogelijk binnen 72 uur, melding van een datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

4. Hoera, we hebben een groepsapp!
We doen er allemaal aan mee. Maar wat nu als jouw smartphone gestolen wordt? Dan heeft deze persoon toegang tot de persoonsgegevens van jouw familieleden, vrienden en eventuele zakenrelaties. Dat is waarom IT-afdelingen gelukkig steeds sneller de toegang van een smartphone, tablet of laptop naar het netwerk op afstand kunnen blokkeren. Ook hier geldt: doe direct melding van diefstal of verlies bij je leidinggevende.

5. De malware aanval via USB
Een medewerker neemt een USB-stick mee vanaf zijn huisadres, niet wetende dat daar een virus op staat. Hiermee kunnen alle bestanden besmet of gegijzeld worden. De besmetting verloopt vaak via besmette bestanden, zoals een e-mailbijlage of via advertenties op internet die een lek in niet-geüpdatete software misbruiken. Wat de medewerker niet weet is dat de hacker wél toegang heeft tot alle persoonlijke gegevens. Probeer persoonlijk en zakelijk dataverkeer dus zoveel mogelijk te scheiden en stel richtlijnen op wat wel en vooral niet gebruikt mag worden!

De werkelijkheid van AVG
Op papier is de AVG een mooie en ongetwijfeld belangrijke wet, maar in de praktijk voor velen een hoofdpijndossier. Het is moeilijk voor een organisatie om volledig te voldoen aan de AVG. De technische ontwikkelingen zetten de wereld van persoonsgegevens op zijn kop. Er zijn steeds meer digitale plekken waar persoonlijke data wordt opgeslagen, dus ook steeds meer potentiele datalekken. Een vergiet met steeds meer gaatjes?

Reacties stellen we altijd op prijs. Klik hier om met ons in gesprek te gaan.


Intro:

Hoe vergaat het jouw organisatie nadat op 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is ingegaan? Klopt het op papier net zoals in de werkelijkheid? Uit recente berichten in het nieuws blijkt in ieder geval dat er nog steeds grote kans bestaat dat ook jouw persoonlijke gegevens op straat belanden.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f342/opstap-avg-nu-even-de-werkelijkheid-rondom-persoonsgegevens.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Prijsuitreiking Golf Challenge Bouw Compleet Beurs te Hardenberg

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Men kon het volgende winnen Praxis bonnen ter waarde van  € 75,00, € 50,00 en € 25,00. 

De 1e high score ging naar Klaas Bakker, hij werkt bij de Gemeente Coevorden (afd. Gemeentewerken)

De 2e high score was van Desy Voskuilen, haar vader werkt bij Mijande Wonen. Mijande Wonen is een woningcorporatie in noordoost Twente. Verhuur, beheer en onderhoud van circa  5.000 woningen in de gemeenten Dinkelland en Twenterand. Mijande staat voor Mij en de Ander.

Joep Schenk wist de 3e high score neer te zetten. Joep is 17 jaar en leerling van Schildersvakopleiding te Zutphen. Hij werkt bij Schildersbedrijf Lefering.

Eind dit jaar nodigt Opstap haar zakelijke relaties uit voor een dagje sportieve uitdaging en ontspanning, op het 1e Opstap open golftoernooi 2019. Het evenement staat voor april gepland (zaterdags) en over de exacte datum wordt u binnenkort geïnformeerd.

Collage beurs Hardenberg


Intro:

Onlangs vond de Opstap golf challenge plaats op de Bouw Compleet beurs te Hardenberg. De Uitdaging was:

 • om in een golfnet met 3 holes een high score neer te zetten. De punten verdeling was als volgt 10, 15 en 20 punten
 • Je kreeg drie kansen, 3 ballen voor de officiële score
 • Meer dan 200 mannen en vrouwen (in 3 beursdagen) hebben de uitdaging aangenomen
 • Daarmee had Opstap veel reuring in de stand, met leuke wedstrijdjes onderling.

Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f341/Collage_beurs_Hardenberg.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Fabian de Nie en Jacques Lipman uw gastheren op de SGA Vakdagen te Gorinchem

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Vandaag zijn onze adviseur Fabian de Nie regio noord holland en Jacques Lipman regio zuid holland uw gastheren op de SGA Vakbeurs te Gorinchem. Heeft u al meegedaan aan de Golfchallenge van Opstap? Neem de uitdaging aan en win één van die prachtige prijzen. 

 

opstap


Intro:

Vandaag zijn onze adviseur Fabian de Nie regio noord holland en Jacques Lipman regio zuid holland uw gastheren op de SGA Vakbeurs te Gorinchem. Heeft u al meegedaan aan de Golfchallenge van Opstap? Neem de uitdaging aan en win één van die prachtige prijzen. 

 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f340/opstap.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Opstap present op OnderhoudNL plaza op de SGA dagen te Gorinchem

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Net zoals in 2017, daagt Opstap alle beursbezoekers uit om zich van hun sportieve kant te laten zien op OnderhoudNL Plaza tijdens de SGA Vakdagen van 6 t/m 8 november in Gorinchem. OnderhoudNL Partner Opstap Personeelsdiensten is sinds 1997 dé specialist in flexibele arbeid in de bouw-, schilders- en afbouwbranche. Opstap beschikt over een landelijk netwerk met ervaren adviseurs, die gemiddeld meer dan tien jaar de Opstap-filosofie uitdragen en vaak zelf binnen de bouw werkzaam zijn geweest. Zij hebben uitgebreide kennis van de diverse branches, cao’s en regelgeving. Opstap onderscheidt zich o.a.
- door de persoonlijke aandacht naar zowel de werknemer als de werkgever
- door een correcte beloning van haar werknemers (volgens inleen cao)
- door de lange dienstverbanden van haar werknemers

‘Gebruik maken van elkaars kwaliteiten, dat is de essentie’
Samen sterker! Opstap werkt nauw samen met de ondernemers, de opleidingsbedrijven in de branche, UWV’s, gemeentes, VluchtelingenWerk, werkgevers- en werknemersverenigingen en regionale partners. Alleen gezamenlijk kunnen we het forse personeelstekort enigszins het hoofd bieden.

Opstap Golfchallenge_375b

Tijdens de SGA Vakdagen van 6 tot en met 8 november in Gorinchem, daagt Opstap alle beursbezoekers weer uit, om zich van hun sportieve kant te laten zien!

Wilt u alvast meer weten over het ‘Opstap Open’ in 2019? 
Bel dan even met Klaas Bakker van Opstap, 06-2274 4390, of informeer bij de stand van Opstap op OnderhoudNL Plaza.LoonkompasNL
Voor een juiste loon- loonkostenberekening in de Bouw! NIEUWS! De nieuwe versie van week 41 (1,5 % loonsverhoging Schildersbedrijven) is nu uit! 
LoonkompasNL


Welkom 
SGA Vakdagen is de enige vakbeurs in Nederland voor onze branche, waar een compleet en volledig aanbod wordt gepresenteerd vanuit schilders-, glas en afbouwbranche. Op deze ontmoetingsplek kunt u nieuwe kennis vergaren en netwerken. 

U bent van harte welkom op 6, 7 of 8 november op de OnderhoudNL Plaza in Gorinchem
centraal gelegen, ruim opgezet én gratis parkeren, eten en drinken.


Intro:

Net zoals in 2017, daagt Opstap alle beursbezoekers uit om zich van hun sportieve kant te laten zien op OnderhoudNL Plaza tijdens de SGA Vakdagen van 6 t/m 8 november in Gorinchem. 


Afbeelding:

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Blije banenberichten vanuit de Bouw

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

blije-banenberichten-vanuit-de-bouw

Het personeelstekort in de bouw van rond de 55.000 mensen is opgelost!” Zou het niet fantastisch zijn als we dat volgend jaar in de media zouden lezen? De realiteit is helaas anders.

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) meldde dit bizarre tekort aan werknemers eind vorig jaar in haar publicaties. Het betekent concreet dat 55.000 vacatures open staan of binnenkort open komen te staan. Dat is een aanzienlijk aantal dat niet zomaar is ingevuld. Veel ondernemers in de bouw weten zo langzamerhand niet waar ze gekwalificeerd personeel vandaan moeten halen. De praktijk wijst inmiddels uit dat je best wat kan doen aan het personeelstekort.

De kromme realiteit!
Er is een groot personeelstekort in de Bouw maar tegelijkertijd wordt het moeilijker voor mensen met een WW-uitkering om via een uitzendbureau in de bouw aan de slag te komen. Terwijl zij vaak via het UWV in contact komen met juist deze organisaties. De kromme realiteit is dat werken in de bouw voor deze groep mensen onaantrekkelijk wordt gemaakt door een recente bepaling in de nieuwe CAO Bouw & Infra. De zogenaamde inloopschalen, welke juist bedoeld waren om mensen ervaring op te laten doen in de Bouw, zijn ineens niet meer van toepassing op uitzendkrachten! Lees meer hierover in het volgende artikel.

Welke kansen liggen er nog?
Werkgevers zitten te springen om nieuwe vaklieden. Maar vergeten we daarbij mogelijk specifieke groepen in onze maatschappij? Het antwoord is ja! Momenteel wordt het personeelstekort deels opgelost, door mensen met een WW-uitkering te enthousiasmeren en om te scholen. Maar ook bij de Wajongers en Bijstandsgerechtigden zitten er prima kandidaten. Uit de praktijk blijkt inmiddels hoe succesvol dit is en hebben we al heel wat blije banenberichten kunnen melden.

Ook steeds meer afspraken met gemeentes. Een mooie ontwikkeling!
Waar het UWV verantwoordelijk is voor de meeste uitkeringen, waaronder de WW en Wajong, moet een bijstandsuitkering worden aangevraagd bij de gemeente. Met het UWV werken we al langer nauw samen en zijn er diverse projecten op landelijk niveau actief. Maar dat geldt inmiddels ook voor de gemeentes. In het kader van de Participatiewet werken zij tegenwoordig nog intensiever samen met marktpartijen die kandidaten opleiden of omscholen en daarna daadwerkelijk naar werk bemiddelen.

In het oosten van het land werden de eerste successen geboekt met statushouders. Inmiddels zijn er contacten en samenwerkingen met gemeentes door heel Nederland en kunnen we steeds meer blije banenberichten melden. En elke keer weer is het een uitdaging om kandidaten met een bijstandsuitkering naar tenminste een halfjaarcontract bij een bedrijf te bemiddelen. Bij projecten waar een subsidieregeling van toepassing is, zoals DWSRA, worden de opleidingskosten grotendeels gedekt. Maar dit geldt met name voor mensen met een WW-uitkering. Voor bijstandsgerechtigden moeten de kosten uit een potje bij de gemeente worden betaald. Aangezien elke gemeente daarbij een eigen beleid hanteert, is dit elke keer weer een nieuwe uitdaging. Maar als de kandidaat zo een reële kans heeft op een baan, dan is dat uiteraard een win-win-win situatie. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor de persoon zelf én de werkgever.

Tot slot
Laten we niet te veel naar regelgeving kijken, maar vooral naar welke kwaliteiten en capaciteiten iemand heeft. De vraag is wie het beste bij jouw bedrijf past. Een jong iemand met weinig levenservaring of een oudere met wellicht een slechte start, maar die de kans van zijn of haar leven wil pakken. En zouden er meer banen gerealiseerd kunnen worden als subsidieregelingen, zoals de DWSRA, ook zouden gelden voor Wajongers en Bijstandsgerechtigden? Het mag allemaal wel wat menselijker en praktischer.

Verder doorpraten hierover?
De individuele successen zijn er legio en het zou fantastisch zijn als we nog meer werkgevers én nieuwe werknemers in de Bouw blij kunnen maken.

Neem hier contact met ons op.


Intro:

"Het personeelstekort in de bouw van rond de 55.000 mensen is opgelost!” Zou het niet fantastisch zijn als we dat volgend jaar in de media zouden lezen? De realiteit is helaas anders.

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) meldde dit bizarre tekort aan werknemers eind vorig jaar in haar publicaties. Het betekent concreet dat 55.000 vacatures open staan of binnenkort open komen te staan. Dat is een aanzienlijk aantal dat niet zomaar is ingevuld. Veel ondernemers in de bouw weten zo langzamerhand niet waar ze gekwalificeerd personeel vandaan moeten halen. De praktijk wijst inmiddels uit dat je best wat kan doen aan het personeelstekort.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f338/opstap-blije-banenberichten-vanuit-de-bouw.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Het personeelstekort vraagt om een heel andere aanpak

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

opstap het personeelstekort vraagt om een heel andere aanpak

Het personeelstekort is in veel sectoren, waaronder de Bouwnijverheid een urgent probleem. De economie draait op volle toeren, er is werk in overvloed maar als gevolg van dit nijpende probleem stagneren diverse (nieuwe) projecten in de uitvoering en komt zelfs de continuïteit van bedrijven in gevaar. Bij veel bedrijven in Nederland wordt noodgedwongen meer overgewerkt, wat weer schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid van het huidige personeelsbestand. Een thema dat de afgelopen periode volop het nieuws haalde. Kortom: tijd om nog eens hard na te denken over nieuwe plannen en ideeën waarmee we dit probleem op andere manieren en effectiever het hoofd kunnen bieden.

Op zoek naar slimme oplossingen

Zeker als het gaat om technische banen, waar het werk vaak zwaarder is en met de handen, zijn er grote tekorten ontstaan. De crisis heeft wat dat aangaat flink huisgehouden. Ook het aantal jongeren dat tegenwoordig voor een technisch beroep kiest wordt alsmaar minder. Te vaak kiezen zij nu voor populaire opleidingen waar lang niet altijd genoeg banen voor blijken te zijn. Terwijl men in de bouw- en schilderbranche juist staat te springen om goede vaklieden. Hoe vinden we deze (jonge) mensen, en wat zijn dan de slimme oplossingen?

Daarnaast zullen we als werkgever ook kritisch moeten kijken of de huidige invulling van de werkweek en -uren wel aansluiten bij wat de werknemer verwacht of wil. De instroom in de wegenbouw bijvoorbeeld staat bijna geheel stil, omdat er nauwelijks nog mensen zijn die in de werkbare periodes genegen zijn gemiddeld 50 tot 60 uur per week te gaan werken.

Intensivering samenwerking

Nauwe contacten met de vakopleidingen, het bedrijfsleven en de diverse instanties zijn er natuurlijk al sinds jaar en dag, maar zijn vanwege het tekort aan vakmensen het afgelopen jaar nog verder geïntensiveerd. Samen met onder andere de vakopleidingen, WSP’s (Werkgeverservicepunt, samenwerking tussen UWV en gemeentes) en de leerbedrijven, waar de leerling zich uiteindelijk praktisch ontwikkelt, blijven wij naar alternatieven zoeken. Een investering waar je niet direct wat voor terugkrijgt, maar noodzakelijk voor de langere termijn. Met als doel het (fundamenteel) zorgen voor nieuwe instroom en het binnen de branche houden van de vakmensen. Na het behalen van het diploma begeleiden de partijen gezamenlijk de leerling op weg naar een (uitzend)baan en het begin van een mooie carrière, waar hij/zij zich in de praktijk verder kan ontwikkelen.

Om- en bijscholing van volwassen werknemers

En zo zijn er meer oplossingen en ideeën. Het personeelstekort kan ook worden ingevuld door volwassenen (uitkeringsgerechtigden, mensen die ander werk zoeken, statushouders) die met verkorte opleidingstrajecten en stageperiodes worden omgeschoold. In Twente zijn er inmiddels een aantal kandidaten geselecteerd voor de volwasseneneducatie (BBL-niveau 2 en 3). Momenteel wordt er actief gewerkt aan het ontwikkelen van een maatwerkopleiding binnen de vakschool voor deze specifieke doelgroep.

Over bestaande grenzen gaan

Nog een manier om het personeelstekort te verminderen. Daarbij gaan we letterlijk over bestaande grenzen heen. In Nederland hebben we kwalitatief goede opleidingen waarbij er heel veel aandacht is voor leren in de praktijk. In andere Europese landen zijn deze voorzieningen vaak niet aanwezig. In Italië bijvoorbeeld is er geen vakopleiding voor schilders en werken de technische scholen zonder leerbedrijven!

Dus daar kunnen we iets mee! Een aansprekend voorbeeld is een pilotproject van het Stedelijk Lyceum in Enschede, waar een van de docenten goede contacten heeft met een vakopleiding voor technici in Italië. Daaruit vormde zich het idee van een uitwisseling, waarbij vier jonge studenten praktische ervaring zouden kunnen opdoen in Nederland als schilder. Tijdens de zomermaanden liggen de vakopleidingen in Italië tijdelijk stil. Een ideale periode om een uitwisseling met Nederland te organiseren. Betreffende werkstudenten hebben hier inmiddels via Opstap en een tweetal leerbedrijven in Overijssel extra werkervaring als schilder opgedaan. Ze konden direct op diverse projecten worden ingezet. Dan heb je het al gauw over 25 tot 30% extra jaarcapaciteit per man! De pilot is succesvol verlopen en medio september beëindigd. Een van de studenten is het werken hier zo goed bevallen, dat hij van plan is weer snel terug te keren naar Nederland.

De uitwisseling betreft een eerste pilot maar krijgt volgend jaar zeker een vervolg. Maar dan breder opgezet met leerling-metselaars, -timmerlieden, -stukadoors en -elektriciens.

Zullen we de dialoog over het personeelstekort nu starten?

Als we het personeelstekort willen oplossen of tenminste verminderen, dan moet het roer drastisch om. Dat betekent op korte termijn initiatieven nemen, om ervoor te zorgen dat we op de langere termijn kunnen blijven bouwen en schilderen in Nederland. We stellen daarom reacties vanuit de vakopleidingen, het bedrijfsleven en de vaklieden enorm op prijs, om zo antwoord te krijgen op de vraag: “Hoe zou jij het personeelstekort aanpakken?” Wie weet komen we samen tot nieuwe en vooral inspirerende initiatieven. Een nieuwe aanpak tot een succes maken doe je namelijk vooral samen!

Zin om mee te denken?
Neem contact op via telefoonnummer 0800 – 02 02 800 of vul hier het contactformulier in.


Intro:

Het personeelstekort is in veel sectoren, waaronder de Bouwnijverheid een urgent probleem. De economie draait op volle toeren, er is werk in overvloed maar als gevolg van dit nijpende probleem stagneren diverse (nieuwe) projecten in de uitvoering en komt zelfs de continuïteit van bedrijven in gevaar. Bij veel bedrijven in Nederland wordt noodgedwongen meer overgewerkt, wat weer schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid van het huidige personeelsbestand. Een thema dat de afgelopen periode volop het nieuws haalde. Kortom: tijd om nog eens hard na te denken over nieuwe plannen en ideeën waarmee we dit probleem op andere manieren en effectiever het hoofd kunnen bieden.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f337/opstap-het-personeelstekort-vraagt-om-een-heel-andere-aanpak.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Het faillissement van het sociale vangnet bij ziekte

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

opstap sociale vangnet

Gelukkig dat er zoveel werkgevers zijn die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag willen helpen. Nederland is immers een sociaal en democratisch land waar iedereen een kans zou moeten krijgen. Toch is er iets schrikbarends aan de hand; de huidige wetgeving zou stimulerend moeten werken, maar blokkeert juist al die goede intenties om die mensen weer vooruit te helpen. Wat is er aan de hand?

Het sociale vangnet bij ziekte is weg, de werkgever (lees: de ‘vervuiler’) betaalt!

Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt gaan steeds minder vaak aan een baan komen. Vóór 2013 droegen we namelijk met z’n allen de lasten van het ziekengeld en werd een en ander collectief geregeld, een soort vangnet. Nu komt de rekening keihard bij de werkgevers terecht. Het sociale vangnet is mogelijk onder druk komen te staan door de inmiddels meer dan 1,5 miljoen ZZP’ers in Nederland die geen bijdrage leveren aan de diverse fondsen.

Werkgevers die een werknemer ziek uit dienst melden betalen dus nu de rekening. Sinds 2013 wordt dit uitgedrukt in een percentage ‘Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas’, de premie WHK. Het door het UWV betaalde ziekengeld komt ‘op de lat’ te staan bij de Werkgever. Hoe meer er betaald wordt, hoe hoger het percentage WHK.

Een zieke werknemer ontvangt tot maximaal 2 jaar ziekengeld, en daarna als je pech hebt en de werknemer nog steeds arbeidsongeschikt is, nog 10 jaar WGA. Je kunt stellen dat Nederland met deze regelgeving ten opzichte van de rest van Europa nogal afwijkt.

De collectieve solidariteitsgedachte van het vangnet is hiermee failliet. Niet meer gezamenlijk de lasten dragen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar die lasten neerleggen op het bordje van de individuele werkgever.

Een praktijkvoorbeeld: Sociaal of asociaal?

Al jaren investeren ook wij veel tijd en moeite in zij-instroom om het nijpende personeelstekort in de bouw enigszins te helpen verminderen. Om betreffende kandidaten als uitzendkracht naar werk te bemiddelen werken onze adviseurs nauw samen met het UWV. Nu de markt weer aantrekt zijn dit echter steeds vaker kandidaten met een ‘rugzakje’. Niets mis mee, daar zíjn we juist voor!

Na een proefplaatsing van maximaal 2 maanden, krijgen kandidaten een contract voor bepaalde tijd van 6 maanden. Dit is één van de voorwaarden bij het verkrijgen van een proefplaatsing. Recentelijk kregen we een verzoek van het UWV om een kandidaat als uitzendkracht naar werk te bemiddelen. Echter bleek deze kandidaat na enkele weken van zijn contract letterlijk uitval te vertonen en is tijdens het werk zelfs tot twee keer toe met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Betreffende persoon bleek drugsverslaafd te zijn. Ik neem aan dat men hiervan op de hoogte was.

Lekker dan, ben je maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen, krijg je een schadepost van meer dan € 25.000,- op je bordje. En gevolgd door een hoge premie WHK vanwege 2 jaar ziekengeld en 10 jaar WGA. En niet te vergeten de kosten voor vervanging van betreffende werknemer! Heb je meerdere van dit soort kandidaten dan ben je letterlijk ‘de sjaak ‘! Wat gaat hier fout?

Voor de duidelijkheid, het gaat hier om de groep werknemers die geen ‘no-risk’ aanduiding hebben waarbij de werknemer bij ziekte terugverwezen kan worden naar het UWV en het door UWV betaalde ziekengeld niet ten laste van de werkgever komt.

Dilemma

Het UWV mag geen informatie verschaffen omtrent de inhoud van het rugzakje in het kader van de ‘privacy’ wetgeving. In mijn ogen is het verre van sociaal om cruciale informatie als deze niet te delen met de werkgever, die bereid is de betreffende persoon een kans te bieden. Tegelijkertijd besef ik dat de privacy in dit land hoog in het vaandel staat. Maar het blijft zodoende wel heel lastig! Hoe groot kan het contrast zijn!

 • Als je een huis koopt met verborgen gebreken, is er wet-, en regelgeving ter bescherming!
 • Als je een kandidaat krijgt met ‘verborgen gebreken’ is het ineens een werkgeversrisico?

De vooruitzichten?

Persoonlijk denk ik dat we met z’n allen een groot probleem vooruit aan het schuiven zijn, want: werkgevers zullen vanwege het Besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas zich vaker twee keer achter de oren krabben om mensen vast aan te nemen. Met als gevolg dat er nog meer vaste banen verdwijnen en nog meer mensen worden gedwongen om voor zichzelf te gaan beginnen.

Een oproep

Ik ben benieuwd naar reacties van andere werkgevers, maar zeker ook benieuwd naar meningen van de verantwoordelijke instanties en hopelijk de politiek. Want, hoe sociaal kun je als werkgever zijn als je vanuit overheidswege eigenlijk beperkt wordt om deze mensen nog aan te nemen en de officiële instanties zoals het UWV, mogelijk vanwege allerlei privacywetgeving AVG, niet meer het echte verhaal mogen vertellen?

Het Besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas schiet zijn doel voorbij; werkgevers zullen erg voorzichtig zijn met het aannemen van werknemers, als ze eenzijdig de financiële gevolgen moeten dragen, die zelfs een bedreiging vormen voor de continuïteit / voortbestaan van het bedrijf.

Na faillissement een doorstart ?

Ja natuurlijk, maar dan moet er wel iets veranderen! Daarom stel ik het delen van dit artikel erg op prijs. Gewoon omdat we elkaar moeten steunen en het aannemen van werknemers niet mag worden gefrustreerd door verkeerde wetgeving.

Klaas Bakker


Intro:

Gelukkig dat er zoveel werkgevers zijn die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag willen helpen. Nederland is immers een sociaal en democratisch land waar iedereen een kans zou moeten krijgen. Toch is er iets schrikbarends aan de hand; de huidige wetgeving zou stimulerend moeten werken, maar blokkeert juist al die goede intenties om die mensen weer vooruit te helpen. Wat is er aan de hand?


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f335/opstap-sociale-vangnet.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Buitengewone bikkels in de bouw

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

opstap Buitengewone bikkels in de bouw

Als adviseur van Opstap Personeelsdiensten in de regio Zuid Nederland vond ik dat het hier wel eens tijd voor was. Het heeft te maken met iets wat veel mensen vanzelfsprekend vinden. Maar dat is het helemaal niet! Wat het is?

“Dank, aan al die mensen die letterlijk elke dag ons land aan het opbouwen zijn!”

Het zijn die bikkels waar u altijd van op aan kunt. Die doorwerken als de mussen symbolisch dood van het dak vallen, maar ook als de regen met bakken uit de lucht komt. Iemand die dagelijks achter zijn laptop zit zal lang niet altijd in de gaten hebben welke zware lichamelijke arbeid deze mensen elke dag verrichten. Toch doen ze het, omdat het bouwen hen zoveel plezier geeft. Het zijn de mensen met liefde voor hun vak, want zonder dat hadden ze ook voor repeterend werk kunnen kiezen in een ‘negen-tot-vijf’ omgeving. Het is een bewuste keuze, maar:

Waarom gaan mensen in de bouw werken?

Dat is dan een logische vraag. Vooral omdat elke dag anders is, is wat ik hoor. Mensen die in de bouw werken hebben letterlijk elke dag een ander uitzicht en werken in een constant veranderende omgeving. Ze zien namelijk de voortgang van datgene wat ze met elkaar aan het creëren zijn. Het einddoel is altijd duidelijk, wat lang niet altijd het geval is voor velen van ons die dagelijks binnen achter een bureau zitten. Buiten werken heeft ook het voordeel dat je onverwacht met nieuwe mensen in contact komt. Namelijk gewoon mensen die voorbij lopen.

Toekomst perspectief voor buitengewone bikkels

Afwisseling en ‘elke dag anders’ kunnen buitengewone bikkels zelf bepalen. Specialiseren kan namelijk prima in de breedte. Iemand die goed is in sloopwerk kan ook gaan timmeren of stukadoren. Diegene die meerdere disciplines beheerst en allrounder is, is in staat om bouwprojecten te overzien en kan doorgroeien tot projectleider. Daarnaast is er een steeds grotere aandacht voor duurzaam bouwen, waardoor het vakgebied nieuwe dimensies krijgt. Zo is er behoefte aan mensen met kennis over het gebruik van duurzame materialen en het toepassen van energiebesparende oplossingen.

“In 2018 wordt er een groei verwacht van 4,5% van de bouwsector en er is meer vraag dan aanbod”

Een oproep van Opstap

Omdat de vraag groter is dan het aanbod wil ik u vragen te reageren als u mogelijk een buitengewone bikkel kent die zin heeft om te onderzoeken waar zijn of haar talenten in de bouwsector ingezet kunnen worden. We helpen graag bij het ontwikkelen van een persoonlijk plan. Of, misschien bent u het zelf wel.

In de afgelopen 18 jaar dat ik zelf in deze branche rondloop heb ik met veel plezier hoogwaardig gekwalificeerde vaklieden geplaatst op allerlei grote en bijzondere projecten, bijvoorbeeld met de bouw van de prachtige mooie nieuwe tunnel door Maastricht en het gehele omgevingsterrein. Wie eraan gewerkt heeft zal er met trots aan terug denken. Iedereen die gemotiveerd en gezond is kan, zeker in de regio Limburg, aan de slag! Dat is waar ik van overtuigd ben.

Danny van den Akker, Adviseur Opstap Personeelsdiensten regio Zuid Nederland – Telefoon: 06-22744573


Intro:

Als adviseur van Opstap Personeelsdiensten in de regio Zuid Nederland vond ik dat het hier wel eens tijd voor was. Het heeft te maken met iets wat veel mensen vanzelfsprekend vinden. Maar dat is het helemaal niet! Wat het is? 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f332/opstap-Buitengewone-bikkels-in-de-bouw.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Banenbeurs in de Kuip

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Op deze uitstekend georganiseerde banenbeurzen was het aantal deelnemende bedrijven beide keren enorm (o.a. heel veel uitzendbureaus). De werkzoekenden werden gelukkig niet massaal op de beursvloer los gelaten, maar gedoseerd in groepen verspreid over de dag (10.00 tot 16.00 uur). Een gouden greep, want hierdoor kreeg je als bedrijf meer ruimte om een fatsoenlijk gesprek te voeren met de diverse kandidaten. Al met al was de oogst naar tevredenheid. De eerste beurs leverde zo'n 30 kandidaten op, de tweede beurs 14! Daarmee gaan we de komende periode individueel beoordelen of men geschikt is om uiteindelijk deel te nemen aan de specifieke basisopleiding om vervolgens na een korte stage aan het werk te gaan in de bedrijfstak.

Opstap heeft o.a. naar aanleiding van de bezoeken aan alle WSP's inmiddels ook deelgenomen aan vergelijkbare beurzen in Arnhem, Doetinchem, Werkendam. Daarnaast werd met WSP Haaglanden (Den Haag) een gezamenlijke speeddate georganiseerd wat uiteindelijk 10 serieuze kandidaten opleverden.

Op de foto de stand van Opstap met Jacques Lipman (adviseur regio Zuidwest) en René Hoogenberk (landelijk adviseur).

 

rene en jacques


Intro:

Op 7 en 8 mei (2-daags in het WTC Rotterdam) en 26 juni (in De Kuip) was Opstap personeelsdiensten uitgenodigd door het Werkgever Service Punt (WSP) Rijnmond om deel te nemen aan de Banenbeurs XXL. Het WSP is een samenwerkingsverband tussen UWV en gemeentes en daarvan zijn er 35 in Nederland. Het doel is om nog gerichter uitkeringsgerechtigden aan werk te helpen. Door het grote personeelstekort in o.a. de Bouw zijn we op dit moment aangewezen op de zogenaamde zij-instroom, zoals uitkeringsgerechtigden, statushouders en mensen die ander werk zoeken.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f329/rene-en-jacques.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.


Help, de werkloosheid neemt af!

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Er zijn steeds minder werklozen in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er begin dit jaar 367.000 werklozen in Nederland of te wel 4.1 procent van de beroepsbevolking. Dat is positief nieuws, met name ook voor de bouwnijverheid waar de grootste procentuele daling te zien viel van ruim 41%. Nederland barst van het werk als het om goede vaklieden gaat!

 

W.B. FN

 


Intro:

Er zijn steeds minder werklozen in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er begin dit jaar 367.000 werklozen in Nederland of te wel 4.1 procent van de beroepsbevolking. Dat is positief nieuws, met name ook voor de bouwnijverheid waar de grootste procentuele daling te zien viel van ruim 41%. Nederland barst van het werk als het om goede vaklieden gaat!


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f325/W.B._FN.JPG


This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Omscholingsmarkt in Zaandam

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Onze adviseur Fabian de Nie uit Noord Holland heeft twee weken geleden op de omscholingsmarkt gestaan in Zaandam. Deze werd georganiseerd door het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland.

Op de 1e foto staat Fabian samen met Anton Janssen, adviseur WSP Zaanstreek-Waterland. Fabian en Anton kennen elkaar sinds 1998! en werken al 20 jaar samen. Dit is best bijzonder te noemen in onze branche.

 

 P5310710

Foto van links naar rechts: Fabian de Nie en Anton Janssen

P5310719

P5310770

 


Intro:

Onze adviseur Fabian de Nie uit Noord Holland heeft twee weken geleden op de omscholingsmarkt gestaan in Zaandam. Deze werd georganiseerd door het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f327/P5310710.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

De roze helm op de groene loper

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Onze directeur Klaas Bakker is onlangs met onze adviseur Danny van den Akker mee geweest naar het project van Rasenberg, de Groene Loper.

Klaas heeft toen een roze helm op zijn hoofd gekregen. De afspraak aldaar is dan, diegene die met de roze helm loopt moet trakteren op vlaai. Klaas heeft toen aangegeven dat Danny dat gaat regelen.

Namens Klaas is deze belofte ingewilligd.

 

groeneloper

groeneloper 2


Intro:

Onze directeur Klaas Bakker is onlangs met onze adviseur Danny van den Akker mee geweest naar het project van Rasenberg, de Groene Loper.

Klaas heeft toen een roze helm op zijn hoofd gekregen.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f324/groeneloper.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Statushouders perspectief bieden

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Rode draad door dit opleidingsproject is de gedachte om schilders op te leiden, ze perspectief te bieden zodat ze duurzaam inzetbaar blijven. ‘Natuurlijk is er sprake van arbeidskrapte,’ legt Hein Polinder, directeur Schildersvak-opleiding Zutphen uit, ‘Wat we niet willen: even snel in een personeels-behoefte voorzien.’ Joey Krabben van Opstap Personeelsdiensten vult aan: ‘Niet even snel een paar extra handjes leveren, maar jarenlang in deze mensen investeren zodat ze op een steeds hoger niveau als vakvolwassen schilder inzetbaar zijn. Dat is goed voor de schildersbedrijven, voor de sector en niet in de laatste plaats voor de mensen zelf.’

statushouders

Foto: De gemiddelde leeftijd van deze trotse statushouders is 35-plus


De gemiddelde leeftijd van deze trotse statushouders is 35-plus
Voordat het project startte, zijn Polinder en Krabben niet over één nacht ijs gegaan. Beiden hanteren daarbij de menselijke maat. Polinder: ‘Daarin hebben we elkaar duidelijk gevonden. We willen de deelnemers toekomstperspectief bieden. Sowieso staat in ons beleidsplan, al in de tijd van Spos Oost-Gelderland, later Schilder^sCool Zutphen en nu Schildersvakopleiding Zutphen, dat we jaarlijks minimaal vijf mensen met geringere kansen op de arbeidsmarkt een stageplaats bieden. Dat is ontstaan uit het speciaal onderwijs. Nu hebben we dat wat breder gedefinieerd.’
Krabben: ‘Opstap sluit bij dit beleidsplan aan. We zijn een commercieel bedrijf met een sociale insteek.’ Deze intenties hebben Polinder en Krabben als een soort van convenant naar elkaar uitgesproken.


In hun netwerk spreken Polinder en Krabben met gemeentelijke instellingen, opleidingsinstanties, en in dit geval ook met Vluchtelingenwerk: wat ze voor vluchtelingen met een erkende status kunnen betekenen. Omdat taalvaardigheid een belangrijke voorwaarde is om in aanmerking te komen voor een stageplaats, is vastgesteld dat deelnemers hun inburgeringstraject al achter de rug moeten hebben.


Krabben: ‘Niet alleen vanwege de communicatie op de werkvloer, maar ook omdat de inburgering qua scholing te veel tijd zou innemen tijdens de proefplaatsing gedurende twee maanden en de stageduur erna.’


Polinder: ‘Ook inventariseer je, onder andere via Vluchtelingenwerk, hoe het schildersvak in bijvoorbeeld Syrië is georganiseerd. Daar maken stucwerk en interieurverzorging ook deel uit van het beroep. Omgekeerd kennen ze daar geen houtrotreparaties en gelden totaal andere normeringen voor onder andere het plaatsen van glas. Uit het profiel dat daar uit ontstaat, stel je een plan op en nodig je een aantal gegadigden uit die aan het profiel voldoen voor een inzetbaarheidstest in onze werkplaats, in dit geval, verspreid over een half jaar, dertig statushouders.’
Daar wordt gekeken over welke vaardigheden ze al beschikken. Polinder: ‘Verder kun je redelijk snel de motoriek, coördinatie en affiniteit inschatten.’ Van de dertig kandidaten met enige schilderachtergrond blijven uiteindelijk acht deelnemers over, een overzichtelijk aantal voor deze pilot. Een deel van de ‘afvallers’ zal in een later stadium alsnog in aanmerking komen voor het tweede traject.


statushouders1

Foto: Schildersvakopleiding Zutphen

Om kostenneutraal te kunnen scholen, betalen deelnemende bedrijven bij een proefplaatsing van twee maanden tien euro per uur. De gemeente draagt bij met een loonkostensubsidie en een klein deel is door werkgeversorganisatie OnderhoudNL vrijgemaakt uit de bedrijfstakheffingen. Niet te verwarren met de subsidie uit de sectorgelden voor de 6-weekse cursus voor zij-instromers.
Ondertussen lobbyt Krabben bij bedrijven al over de mogelijkheid deze mannen in een later stadium aan zich te binden: ‘Daarbij valt op dat sommige bedrijven heel bewust de mvo-insteek kiezen(maatschappelijk verantwoord ondernemen), maar er zijn ook bedrijven die huiverig zijn voor de reactie van hun opdrachtgevers. Door de goede voorbeelden de komende tijd te laten zien, gaat zoiets in een regio wel leven. Bovendien zal de druk van de arbeidskrapte alleen maar toenemen.’


Gekozen is voor een projectmatige aanpak onder begeleiding van een ingehuurde leermeester, in dit geval in Apeldoorn waar de ruimten in een oud pand voor een nieuwe opleiding autotechniek voor ROC Aventus moeten worden opgeknapt. Polinder: ‘Dat is intensief opleiden: materiaalkennis, vakjargon, begripsvorming, systeemopbouw, techniek, kleurenleer. Kortom, alles wat een schilderleerling in de praktijk tegenkomt. Dit alles ondersteund met Nederlandse les op de werkvloer. Leg maar eens uit wat “dun opzetten” betekent en wat “heilige dagen” zijn. Voorwaarde daarbij is ook dat leerlingen onderling Nederlands met elkaar spreken om de taal nog beter onder de knie te krijgen.’


Na de proefplaatsing(en) voor de duur van ongeveer twee maanden volgt individuele plaatsing over een langere periode bij de regionale schildersbedrijven. Krabben: ‘Nogmaals, we gaan voor continuïteit. Niet voor het oplossen van een tijdelijk personeelsprobleem. Dat betekent goede afspraken maken met bedrijven. Polinder: ‘Bovendien, die mannen hebben jonge gezinnen. Ze moeten in hun onderhoud kunnen voorzien. Wij helpen ze daarbij. We bieden vooruitzicht door duurzaam te scholen. Het werkt. Je voelt de waardering.’

 


Intro:

Schildersbedrijven zoeken schilders. En erkende vluchtelingen, als het even kan met ervaring, zoeken een baan. Probleem opgelost? Was het maar zo simpel. Schildersvakopleiding Zutphen en Opstap Personeelsdiensten hebben er de schouders onder gezet. Momenteel lopen acht statushouders stage onder begeleiding van een leermeester.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f322/statushouders.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Laura van der Beek 12,5 jaar in dienst

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Dinsdag 6 februari hebben onze adviseurs van Opstap Personeelsdiensten het eerste adviseursoverleg van 2018 gehad.  Hierin werd onze collega Laura van der Beek in het zonnetje gezet. Laura is 12,5 jaar in dienst. Klaas Bakker directeur van Opstap Personeelsdiensten en Senada Cekic hoofdadministratie feliciteerden Lauraop een gepaste wijze. In de uitzendbranche is dit toch best bijzonder. Wij hebben nu al een 5 tal collega's met een 12,5 jarig dienstverband. Opstap Personeelsdiensten is hier heel erg trots op! Binnenkort mogen wij nog een collega welkom heten bij de club van de 12,5 jarige dienstverbanden. 

Nieuwsgierig wie dit zal zijn? Houd onze site in de gaten om diegene te feliciteren.

Untitled 1


Intro:

Dinsdag 6 februari hebben onze adviseurs van Opstap Personeelsdiensten het eerste adviseursoverleg van 2018 gehad.  Hierin werd onze collega Laura van der Beek in het zonnetje gezet. Laura is 12,5 jaar in dienst.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f320/Untitled-1.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Ice Road Tukkers

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

 

bestickerde auto


Belangrijk Doel
Het doel is dus niet om de challenge of een etappe te winnen, al is  dat natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid. Het streven  van de Groothuis broers  is om deze challenge uit te rijden en zoveel mogelijk geld bijeen te halen voor hun goede doel: de Twentse Wensambulance. Zij hebben voor dit (lokale) doel gekozen, omdat ze een hele positieve ervaring hebben met de Twentse Wensambulance en zelf hebben ervaren hoe gedreven vrijwilligers zich inzetten om veelal laatste wensen van mensen uit te laten komen. Hierdoor geven ze niet alleen de patiënt een fantastisch moment, maar ook de familie/vrienden van de patiënt krijgen een onvergetelijk moment met hun dierbare.

Ice-Road-Tukkers-uitgelicht-630x418

Klaar voor de start
De ‘Ice Road Tukkers’ hebben zich goed voorbereid en zijn bijna klaar voor vertrek naar de eilandengroep ‘de Lofoten’.  Dit is ruim boven de Poolcirkel en ligt midden in de woeste Noorse zee. Een geweldige uitdaging voor de beide broers om daar met hun Volvo uit 1986 naar toe te rijden over gladde wegen met sneeuw en ijs. Een ultieme uitdaging dus om met behendigheid, goed navigeren en anticiperen de Arctic Challenge te voltooien.   Voor een groot deel bestaat de Tour uit rijden over sneeuw en ijs en kun je in heel barre omstandigheden terechtkomen. Er is wel een rustdag, maar die dag kunnen alle teams deelnemen aan een winteractiviteit en kan er nog wel een klassementsproef zijn. De The Arctic Challenge Tour omvat een aantal etappes. Door slim te navigeren moet de meest ideale route worden gevonden met in achtneming van de wettelijke verkeersregels. Daarnaast zullen er een aantal klassementsproeven zijn die mede de eindstand van elke etappe en uiteindelijk het eindklassement zullen aangeven. Vooraf is bij de deelnemers niet bekend welke route gereden gaat worden.

Ice-Road-Tukkers-voor-web
Verdere informatie
De Arctic Challenge is vanaf 4 februari 2018 te volgen via RTL7 die tijdens de rit opnames maakt. Beide broers zullen in hun opvallende witte Volvo uit 1986, helemaal beplakt met de logo’s van de sponsoren, zeker de aandacht trekken. Wilt u ook sponsor worden? Dit kan door geld over te maken naar de Stichting Ice Road Tukkers/Twentse Wensambulance: NL53RABO0325383952, elke euro gaat naar dit goede doel. Wij wensen Evert en Conrad veel succes met hun 7000 kilometer lange tocht.


Intro:

Op 13 januari vertrokken Evert Groothuis (Ootmarsum) samen met zijn broer Conrad Groothuis (Vasse)  voor een lange tocht naar de Lofoten.   De Groothuis broers doen mee aan de Arctic Challenge en leggen in 9 dagen 7000 kilometer af onder veelal winterse omstandigheden met temperaturen, die kunnen dalen tot -40 ⁰ Celsius. Als zakenpartner van Groothuis Schilderwerken te Ootmarsum hebben wij deel genomen en een hart onder de riem gestoken, aan de sponsoring van deze Ice Road Challenge. De gebroeders Groothuis zullen 7000 kilometer afleggen onder barre omstandigheden voor hun belangrijke doel: "De Twentse Wensambulance" 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f317/Ice-Road-Tukkers-uitgelicht-630x418.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Klaas Bakker in het zonnetje gezet

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

collage 2017 12 21


Intro:

Hoe maak je je werkgever blij?

Namens alle collega's van Opstap Personeelsdiensten Fijne Feestdagen Klaas!


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f315/collage-2017-12-21.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

3e prijs sjoelen SGA Vakbeurs Gorinchem

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

3e prijs sjoelen SGA Vakbeurs Gorinchem, waarde-cheque van € 25,00
Is op 7december uitgereikt aan Teun Bongers. Hij is 1e jaars leerling aan de Schilder^sCOOL te Nijmegen. Deze opleiding zit binnen het gebouw van ROC Technovium. Teun van harte gefeliciteerd met je prijs, wij wensen je veel klus plezier!

2e prijs Vakbeurs


Intro:

3e prijs sjoelen SGA Vakbeurs Gorinchem, waarde-cheque van € 25,00
Is op 7december uitgereikt aan Teun Bongers. Hij is 1e jaars leerling aan de Schilder^sCOOL te Nijmegen. Deze opleiding zit binnen het gebouw van ROC Technovium. Teun van harte gefeliciteerd met je prijs, wij wensen je veel klus plezier!


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f313/2e_prijs_Vakbeurs.JPG

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Eerste Kamer akkoord met Verzamelwet SZW 2018

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Het wetsvoorstel voor de Verzamelwet SZW 2018 is door de Eerste Kamer. De wet brengt onder meer wijzigingen aan in de no-riskpolis, het meerlingenverlof en de Wet tegemoetkomingen loondomein.

In augustus publiceerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het wetsvoorstel voor de Verzamelwet SZW 2018. Halverwege november stemde een meerderheid van de Tweede Kamer voor het wetsvoorstel. Deze week ging ook de Eerste Kamer akkoord. De Verzamelwet SZW 2018 werd daar als hamerstuk afgedaan.

Meerlingenverlof, no-riskpolis, WTL, LIV en meer

De Verzamelwet SZW 2018 regelt onder andere het volgende:

 • De leeftijdsgrens voor de no-riskpolis gaat per 1 januari 2018 naar 56 jaar.
 • Per 1 april 2018 kan een werkneemster met een meerlingzwangerschap langer verlof krijgen.
 • De huidige mogelijkheid om specifiek jongeren of ouderen te werven vervalt, maar hiervoor in de plaats komt mogelijk een structurele regeling voor bewust leeftijdsonderscheid.
 • Organisaties moeten in 2018 mogelijk twee maanden langer wachten op het LIV. Of de werkgever voor een werknemer het LIV kan ontvangen, hangt af van zijn sv-loon.
 • Er is een reparatieregeling voor ongewild publiek verzekerden opgesteld.
 • Werknemers met een ongewenste aanvullende WW-uitkering kunnen deze stopzetten.
 • Er komt een nieuwe wettelijke verplichting om het loon op tijd te voldoen.

Bron: Rendement Uitgevers

 


Intro:

Het wetsvoorstel voor de Verzamelwet SZW 2018 is door de Eerste Kamer. De wet brengt onder meer wijzigingen aan in de no-riskpolis, het meerlingenverlof en de Wet tegemoetkomingen loondomein.


Afbeelding:

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Reconstructie parkeerstrook kantoor Beek

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Ook de parkeerplaats wordt aangepakt bij ons nieuwe kantoor aan de Stationsstraat 100 te Beek. Dit is een project van Timmermans Infra, Op de wals ziet u onze werknemer Voorman Hans Wilmink.

Onze bezoekers en wij zelf kunnen straks weer goed onze auto's kwijt!

 

Project Timmermans bij kantoor Beek


Intro:

Ook de parkeerplaats wordt aangepakt bij ons nieuwe kantoor aan de Stationsstraat 100 te Beek. Dit is een project van Timmermans Infra, Op de wals ziet u onze werknemer Voorman Hans Wilmink.

Onze bezoekers en wij zelf kunnen straks weer goed onze auto's kwijt!


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f309/Project_Timmermans_bij_kantoor_Beek.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Opening kantoor Beek en 20 jarig jubileum Opstap Personeelsdiensten

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Er was sprake van een samenwerkingsconvenant. Ik ben gestart met een kantoor bij SWV Bouwopleidingen in Nuth. Eind 2002 heb ik een rondje moeten maken door het pand. Ik moest afscheid nemen van de personen aldaar. Waarom? Start had besloten te stoppen met de activiteiten in de Bouw. Echter, ik was redelijk op de hoogte van ontwikkelingen, nl. dat Opstap de activiteiten van Start Bouw zou overnemen. Uiteraard zou Opstap dan ook de adviseurs van Start Bouw benaderen om de werkzaamheden weer op te pakken maar dan voor Opstap. Dus de kans dat ik terug zou keren in de branche was zeker aanwezig.”

“Ik weet het nog goed!” vertelt Danny

“Tussen Kerst en Oud & Nieuw 2002 stond in 1 keer de commercieel manager Henk van Oene van Opstap (spijtig genoeg is hij niet meer onder ons, hij is vorig jaar overleden) bij mij aan de deur met een fles champagne en een bos bloemen. Henk stelde mij formeel de vraag of ik interesse had om bij Opstap Personeelsdiensten te komen werken. Op dat moment dwarrelde mij 3 dingen in mijn hoofd: Centjes, vast contract en het belangrijkste het kantoor terug bij SWV Bouwopleidingen in Nuth.”  Danny zei tegen Henk: “OK als we eruit komen dan doen we er wel alles aan om hoe dan ook weer ons kantoor te vestigen bij SWV in Nuth”. Tata, daar was Danny weer. Vervolgens vanuit Nuth weer de activiteiten opgepakt. Door verdere ontwikkeling is vervolgens Ellen in dienst gekomen en na verloop van tijd ook Talitha.

Waarom wilde Danny zo graag terug naar SWV? Danny geeft aan: “ik denk dat ik dan ook uit naam van Ellen en Talitha spreek en dat dit op dit moment ook nog steeds van toepassing is.” Naast dat wij een goede samenwerking hebben, hebben wij het ontzettend goed naar ons zin bij de club mensen van tegenwoordig Bouwmensen. Direct zijn wij geen collega maar in principe voelen wij het wel zo. Het zijn gewoonweg fijne mensen en er zijn personen die ik al 18 jaar ken (Frans, Sjef, Raymond, Jan). Toen bekend werd dat Bouwmensen zou gaan verhuizen hadden wij (Ik en de directeur Rene Mobers) erg prettig al snel naar elkaar uitgesproken dat wij graag mee zouden willen gaan naar een nieuwe locatie als die gelegenheid zich zou voordoen. Zie hier het resultaat. Een prachtig nieuw pand, goede centrale ligging en hierboven hebben wij intrek genomen in een prachtig nieuw kantoor. Veel ruimte, 3 werkplekken en mooi uitzicht. Meerdere gasten hebben zojuist ons kantoor kunnen bekijken. Ik weet nog goed dat ik een keer thuis kwam en zei tegen mijn vriendin: “ik zie ze vliegen!!” maak u geen zorgen. Het is namelijk een prachtig gezicht, daar ligt vliegveld Beek en vanuit de zijkant van ons zicht vanuit ons kantoor zetten de vliegtuigen de daling in. 

Opstap 20 jaar, van 1997 – 2017

Zelf is Danny volgend jaar al 15 jaar in dienst bij Opstap, Ellen volgend jaar 10 jaar en als wij om ons heen kijken zien wij collega’s staan die ook al vanaf het begin van Opstap in dienst zijn. Danny vervolgt: ”Ik denk dan ook dat ik rustig mag stellen dat mijn organisatie en zeker ook onze directeur/eigenaar Klaas Bakker zeker iets goeds doet! Maar om zo ver te komen hebben we naast een fijne eigen organisatie ook onze opdrachtgevers en werknemers nodig.”

Wij kunnen stellen dat wij in de jaren een flink netwerk hebben opgebouwd. Opdrachtgevers, werknemers en overige relaties waar wij een goede waardevolle samenwerking mee hebben. Hierbij willen wij graag in dit geval de heer Rob Piso van voormalig SPG, de opleider van de Wegenbouw noemen.

Opdrachtgevers:

In de tijd hebben wij een vast klantenbestand opgebouwd. Het is in onze branche vrij gebruikelijk dat je het ene jaar concreet zaken doet en het andere jaar minimaal of zelfs niet. Waarom? Het ene jaar hebben wij geen geschikt personeel voor de klant en het andere jaar mogelijk wel maar dan is er geen behoefte aan extra instroom. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Toch houden wij altijd contact met ons klantenbestand. Daarbij is opvallend dat binnen deze klanten weinig verloop is. Het blijven toch veelal dezelfde personen. Dit biedt de gelegenheid om naast zakelijk contact ook een fijne persoonlijke band op te bouwen. Ik wil in dit geval zeker ook verwijzen naar Gaston Honings van Maasveste en Roel Derwig van Schilderwerken Botterweck. Waarom? Je deelt een passie met elkaar nl personeel. Je kunt sparren met elkaar, wijzigingen in wetgeving doornemen, leren van elkaar. In de tijd zoek je in zijn algemeenheid personen om je heen die bij je passen. Dit komt tot uiting in onze vaste klantenkring.

Als wij kijken naar actieve klanten en naar het verleden willen wij graag een 3-tal bedrijven expliciet benoemen. Dit zijn opdrachtgevers waar wij in het verleden werknemers aan hebben uitgeleend en nu nog steeds personen van ons inlenen.

1-Steigerverhuur PB.

Piet en Margriet Bertholet samen met hun zoon Stefan. Klant sinds 2001. Klein steigerbouwbedrijf. Hard werkende mensen en altijd gastvrij. Altijd in voor een grapje en gesprekken over van alles en nog wat. Elk jaar een aantal personen via ons ingeleend. Denk dat Piet het enige Steigerbouwbedrijf is waar je vrijdagmiddag ook je haren kunt laten doen. Jammer dat hij er niet is maar indien u meer interesse hier in hebt of nieuwsgierig bent, vraag het gerust aan Piet.

2-Schildersbedrijf Beckers.

Ralph en Marion Beckers. Klant sinds 2003. Elk jaar een vaste groep schilders (die ook allen hier zijn) via ons aan het werk. Ralph heeft ook het schilderwerk in dit pand voor zijn rekening genomen. Ook Ralph en Marion uiterst gastvrij en tevens gesprekken over van alles en nog wat. Tijdens mijn carrière heb ik van Ralph een keer een mooi compliment ontvangen: “Waarom zou ik lid moeten zijn van OnderhoudNL (voor diegene die het niet weten, OnderhoudNL is een vakgroep organisatie van de schilders), als ik wat wil weten dan vraag ik Danny toch”. Altijd leuk. Mogelijk dat Ralph zo blij is met ons dat hij onze enige klant is die ons op zijn tijd te veel betaald. Dat is natuurlijk niet nodig!

3-Rasenberg Infra, Dhr. Otten.

We doen al sinds 2007 zaken met Jan. In eerste instantie vanuit Reef Infra en daarna uit naam van Rasenberg. Ik kan mij nog goed herinneren de eerste afspraak die ik had met Jan. Het was voor de carnaval en ik was ontzettend ziek. Toch gegaan. Had te maken met Bart Max. Het kantoor was toen een bouwkeet langs de kant van de weg in Herten. Daarna heeft Jan kantoor gekregen in Nederweert en nu in Sittard. De samenwerking met Rasenberg heeft zich in de jaren ontzettend ontwikkeld. Nu is toch wel uniek te noemen dat ongeveer 80% van het eigen personeel nu ook contactpersoon is van ons.

Bovenstaande bedrijven hebben een kleine attentie van ons mogen ontvangen.

Vervolgens ook kijkend naar onze samenwerking met werknemers:

Werknemers:

Met trots mogen wij stellen dat we nog altijd een vaste groep mensen aan het werk hebben. Naast onze dienstverlening staan wij toch wel bekend om de kwaliteit van onze werknemers. Onze vaste groep is de laatste paar jaar wel minder geworden. Dit heeft te maken met de aangetrokken conjunctuur. Bedrijven hebben weer de ruimte en durven ook weer mensen zelf aan te nemen. Ik ben eens nagegaan: De laatste 3 jaar zijn er ongeveer 45 personen in dienst gegaan bij onze opdrachtgever. Hierbij is ook grappig te noemen dat een aantal personen nu ook contactpersoon zijn van ons. Bijvoorbeeld Cindy Blom van Rasenberg en Jacqueline Schalken van Bouwmensen. Vaak krijgen wij de opmerking of wij het niet jammer vinden dat mensen van ons overgenomen worden. Antwoord: Neen waarom. Daar doen wij het ook voor (daar komt onze naam vandaan). Wij snappen dat mensen op een gegeven moment de voorkeur hebben voor een dienstverband bij een werkgever zelf. Op die momenten krijgen wij altijd de complimenten uitgesproken. “Danny,Ellen, het ligt zeker niet aan jullie”. Bij jullie is alles prima geregeld. Loon altijd op tijd, bij vragen direct antwoord en als er iets is dan kunnen wij altijd bij jullie terecht. Goed geregeld. Fijn is dat wij met de meeste nog op zijn tijd contact hebben.

Voorbeeld: Martin Aspers, Dennis Klein, Nico Boltong

Mooi om te zien dat die mensen ook hier aanwezig zijn en dat er ook personen zijn die momenteel niet via ons aan het werk zijn.

Voorbeeld: Gebroeders Merkens, John Nowak, Peter Verpoort

Uiteraard hopen wij wel dat wij een deel via ons aan het werk kunnen houden, anders hebben wij straks een probleem (grappig gesteld)

Ik vind het ook fijn om te benoemen dat wij zeker 10 personen aan het werk hebben gehad die met pensioen waren (en nog een aantal uurtjes via ons aan het werk waren) en/of werknemers die via ons naar een dienstverband van onze opdrachtgever zijn gegaan en vervolgens met pensioen zijn gegaan.

Voorbeeld: Dhr. Michiels

Ook als we betreffende werknemers kijken naar het verleden tot op het heden, wie is dan diegene die momenteel het langste voor ons werkt?

Deze persoon is een vrij kritisch iemand. Hier houden wij ook wel van. We hebben op zijn tijd een discussie gehad en vaak heeft dit te maken met verandering in wetgeving, Cao of als er iets is veranderd op het gebied van UWV bepalingen. Helaas, we kunnen het nu eenmaal niet veranderen. Hij noemt mij met een knipoog ook wel eens Don Corleone. Daarnaast houdt hij ons ook scherp. Half september stuurt hij een SMS met: “Danny, weet jij dat Kerst dit jaar in december valt!! Lachen.

Deze persoon is een echte vakman. Hij is reeds vanaf 2005 al via ons aan het werk. Waarschijnlijk weet hij nu wel dat hij bedoeld wordt: Deze persoon is Wim Vleugels.

Kleine attentie.

Slotwoord

Tot slot willen wij bedanken Ellen en Talitha voor het organiseren van dit feestje. Bouwmensen voor de gastvrijheid om het hier te kunnen organiseren en Jan van Broodje A la Carte samen met zijn collega voor het verzorgen van het hapje en drankje. TOP.

Ik wil sluiten met een alles omvattend iets:

Wij (Danny, Ellen, Talitha) hebben momenteel bij Opstap Personeelsdiensten een prachtige baan en zeker ook dankzij jullie. Nu hebben wij ook een prachtig kantoor. Ik zou zeggen op naar de volgende 20 jaar. Mogelijk hebben wij dan wel de lift naar boven nodig.

Tevens willen wij iedereen die aanwezig was bedanken voor de komst en de mooie attenties!

collage 1

Collage 2

Collage 3

collage 4

 


Intro:

Danny van den Akker Adviseur Limburg heet iedereen welkom, bij de opening van het nieuwe kantoor te Beek. Welkom op het bescheiden feest van Opstap. Zoals reeds aangegeven op de uitnodiging om een 2tal redenen: Opening nieuw kantoor en het 20 jarig bestaan van Opstap Personeelsdiensten.

Opening nieuw kantoor

Danny vertelt: ”Even terug in de tijd. Ik ben zelf al 17 jaar actief binnen de bouw branche. Ik ben begonnen bij Uitzendbureau Start en in het jaar 2000 ben ik voor Start de activiteiten gaan opstarten in de bouw. Dit onder de naam van Start Bouw. Toentertijd was er al een link met Opstap Personeelsdiensten. Start Bouw namelijk in bemiddeling van Bouw personeel en Opstap binnen de Schilders branche. 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f307/kado-fabian.JPG

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

SGA Vakbeurs 2017: Opstap Personeelsdiensten weer van de partij!

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

De stand van Opstap bevond zich net als vorig jaar binnen het OnderhoudNL Plaza, samen met diverse andere partners. Dit jaar hadden we een van de meest populaire oudhollandse sporten uitgekozen om voor actie en beweging in de stand te zorgen. En dat bleek na afloop een gouden greep. Een sjoelbak met 20 schijven (bewust gekozen vanwege het feit dat Opstap dit jaar 20 jaar bestaat) en 3 cadeaucheques (resp. € 75,00 / € 50,00 / € 25,00) waren aantrekkelijk genoeg, om menig bezoeker uit te dagen. De bedoeling was per persoon één keer binnen de 3 beursdagen een poging te doen. Waarna de hoogste scores werden bijgehouden en in de stand gepubliceerd.

Met zo’n activiteit krijg je veel aandacht en interactie en kom je bovendien ook makkelijker tot een goed  gesprek. En daar sta je tenslotte voor op de beurs. Na afloop bleek een 3-tal deelnemers  er met de prijzen van door te gaan. Theo Akkermans uit Vugt: metselaar (hoezo schildersbeurs) met 41 punten, Bas Treffers uit Waalwijk: zzp-schilder met 26 punten en Teun Bongers uit Nijmegen: leerling schilder (ROC Technovium en Schilder^sCOOL) met 23 punten.

Kortom: ook dit jaar was het weer een geslaagde beurs en voor herhaling vatbaar. Dus volgend jaar kunt u ons weer ontmoeten op de SGA Vakbeurs 2018!

 

collage 2


Intro:

Ook dit jaar weer (7, 8 en 9 november) waren we zoals gebruikelijk aanwezig op de SGA Vakbeurs in Gorinchem. De enige beurs waar uitsluitend de schilders- glas- en afbouwbranche centraal staan. Waarmee ook meteen het sterke punt van deze beurs is genoemd, tenminste bekeken vanuit de standhouders. Zij wisten in elk geval dat nagenoeg alle bezoekers in het bijzonder geïnteresseerd waren in deze bedrijfstakken!


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f305/Rene.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Nieuw kantoor Opstap regio Zuid

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

 

Betreffende de locatie van SWV, nu onder de naam van Bouwmensen Limburg, zijn er continu ontwikkelingen en intenties geweest om uit te zien naar een ander pand. Uiteindelijk speelde de alom bekende “supermarkten strijd” in Nuth een doorslaggevend rol. Twee landelijke supermarkten hadden hun zinnen gezet op een tweetal strategische locaties, waaronder het pand van Bouwmensen. Na een lange onduidelijke periode heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een wel hele snelle verhuizing van Bouwmensen en mede Opstap. Op voorhand was al met elkaar de intentie uitgesproken dat Opstap zou mee verhuizen naar een nieuwe locatie.

Nadat begin 2017 was gestart met het gereedmaken van de nieuwe locatie in Beek, vond de uiteindelijke overgang plaats per juli 2017. Opstap heeft alle wensen omtrent de inrichting kenbaar kunnen maken en heeft naar volle tevredenheid zijn intrek genomen in een prachtig nieuw en vooral ruimer kantoor. Het pand ligt heel centraal en is uitstekend bereikbaar. Kortom, een enorme vooruitgang. Rondom de verhuizing heeft ons team in Limburg keihard gewerkt om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd met de intensieve voorbereidingen voor de verhuizing gingen de kernactiviteiten van Opstap uiteraard gewoon door. Daarom o zo spannend hoe de overgang en inrichting van de automatisering, tegenwoordig onmisbaar, zou verlopen. Onze complimenten gaan hierbij uit naar de Evaret ICT Solutions (Jules en Peter) en Gosro Tak. Zij zorgden ervoor dat op de laatste verhuisdag alles weer werkte zoals vanouds. Echt top!

Leuk om te vermelden is dat een van onze vaste opdrachtgevers, Schildersbedrijf Beckers uit Schimmert, het schilderwerk in het nieuwe pand heeft uitgevoerd. Hierbij zijn met name werknemers van Opstap ingezet (Wil, Bert en Mike). Bouwmensen was enorm tevreden over het uiteindelijke resultaat. Een van de bestuursleden sprak zelfs expliciet zijn complimenten uit voor het uitstekende resultaat en de prettige persoonlijkheden.

Wij danken Bouwmensen dat zij Opstap wederom de gelegenheid hebben geboden om zich binnen hun kantoor te huisvesten. Een mooi bewijs van de al 17 jaar (!) uitstekende samenwerking. Danny, Ellen en Talitha laten graag weten dat ze het bij Bouwmensen erg naar hun zin hebben.

Tenslotte, voor Opstap regio Zuid is er als het ware sprake van een nieuwe start. Toepasselijk, als je bedenkt dat Opstap dit jaar het 21ste jaar van haar bestaan ingaat. Een 20-jarig jubileum en een nieuw kantoor, dan is het natuurlijk tijd voor een feestje. Daarvan kunnen relaties en werknemers binnenkort een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

 

Verhuizen

 

Ons nieuwe adres is:    

Stationstraat 100

6191 BG Beek

Danny van den Akker

06-22744573

Ellen Pinckaers

06-39719100

 uitnodiging limbo

 

 


Intro:

Met trots vermelden wij u dat onze vestiging in Limburg sinds juli 2017 beschikt over een nieuwe en ruimere kantoorruimte. Opstap was sinds 2000 gehuisvest in de school van Samenwerkingsverband Nuth (SWV), de aanbieder van vakopleidingen voor de bouw in de breedste zin van het woord. Danny van den Akker, adviseur van Opstap personeelsdiensten, was in het prille begin de eerste die vanuit de locatie Nuth opereerde in het werkgebied Limburg en een groot deel van Brabant. Danny is ruim 14 jaar in dienst bij Opstap en daarmee zeer ervaren. Door de groeiende bedrijvigheid, activiteiten en om de dienstverlening zo optimaal mogelijk te kunnen blijven bieden is Ellen Pinckaers bijna 10 jaar geleden het kantoor als adviseur komen versterken. Later kwam daar, vanwege de arbeidsintensieve administratieve processen, Talitha Lutgens nog bij. Samen vormen zij inmiddels een hecht team en daarmee een toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers en werknemers.

 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f303/uitnodiging_limbo.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Personeel

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Personeel

Nieuwe collega

Arthur

Mijn naam is Arthur Titiheru. Ik ben van Molukse origine en woon in Barchem, één van de mooiste dorpen in de Achterhoek. Leeftijd………50 plus. Sorry, dat ik hiermee de gemiddelde leeftijd van zittend personeel omhoog heb gebracht.

Sinds 17-07-2017 mag ik het team van Opstap Personeelsdiensten versterken. Mijn expertise ligt vooral op het vlak van verbinden van organisaties en het opzetten van projecten. Ik heb veel ervaring met het aangaan van samenwerkingsverbanden.

Ik wil me graag inzetten voor mensen die zich in een kwetsbare en afhankelijke situatie bevinden. Ik hoop snel een duidelijk beeld te krijgen hoe wij gezamenlijk, Opstap Personeelsdiensten, nog beter kunnen toerusten op waar we goed in willen zijn, namelijk het bieden van perspectief aan kwetsbaren, waarbij mijn focus vooral gericht zal

zijn aan de “statushouders”.

Mijn specialisatie is de (arbeids-)bemiddeling van kwetsbaren in de samenleving. Op dit terrein heb ik veel kennis opgebouwd m.b.t. de uitvoering van de Participatiewet door de lokale overheden.


Intro:

Mijn naam is Arthur Titiheru. Ik ben van Molukse origine en woon in Barchem, één van de mooiste dorpen in de Achterhoek. Leeftijd………50 plus. Sorry, dat ik hiermee de gemiddelde leeftijd van zittend personeel omhoog heb gebracht.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f301/Arthur.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Op de beursvloer te Hardenberg

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Komt u nog op de #Bouwcompleetbeurs te #Hardenberg, dan bent u van harte welkom in onze stand! Net als de #Bouwcompleetbeurs bestaat ook #Opstap #Personeelsdiensten dit jaar 20 jaar! sinds1997-2017beurs collage


Intro:

Komt u nog op de #Bouwcompleetbeurs te #Hardenberg, dan bent u van harte welkom in onze stand! Net als de #Bouwcompleetbeurs bestaat ook #Opstap #Personeelsdiensten dit jaar 20 jaar! sinds1997-2017


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f299/beurs_collage.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Hoe zit het met de inlenersbeloning?

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

De inlenersbeloning (of het loonverhoudingsvoorschrift)

Een uitzendkracht heeft vanaf de eerste dag van zijn terbeschikkingstelling recht op toepassing van de inlenersbeloning (ABU-cao) of het loonverhoudingsvoorschrift (NBBU-cao). Dit houdt kort gezegd in dat een uitzendkracht recht heeft op dezelfde rechtens geldende beloning als de werknemer in dienst van de opdrachtgever, werkzaam in een gelijke of gelijkwaardige functie als de uitzendkracht. In zowel de ABU-cao (artikel 20 lid 2) als de NBBU-cao (artikel 22 lid 2) is opgenomen dat die gelijke beloning geldt voor de in die artikelen opgesomde elementen, te weten:

 1. uitsluitend het geldende periodeloon in de schaal;
 2. de van toepassing zijnde arbeidsduurverkorting per week/maand/jaar/periode. Deze kan - dit ter keuze van de uitzendonderneming - gecompenseerd worden in tijd en/of geld;
 3. toeslagen voor overwerk, verschoven uren, onregelmatigheid (waaronder feestdagentoeslag) en ploegentoeslag;
 4. initiële loonsverhoging, hoogte en tijdstip als bij de opdrachtgever bepaald;
 5. kostenvergoeding (voor zover de uitzendonderneming deze vrij van loonheffing en premies kan uitbetalen: reiskosten, pensionkosten, gereedschapskosten en andere kosten noodzakelijk vanwege de uitoefening van de functie);
 6. periodieken.

Bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch werd door een uitzendkracht betoogd dat hij ook recht had op dezelfde eindejaarsuitkering en eenmalige uitkering als de werknemers die in dienst waren bij de opdrachtgever. Het gerechtshof was echter duidelijk: nu in de hierboven genoemde opsomming wordt gesproken van “uitsluitend” het geldende periodeloon en in de daarop volgende componenten geen melding wordt gemaakt van een eindejaarsuitkering of een eenmalige uitkering, hoeven de genoemde componenten niet te worden meegenomen in de vergelijking. De uitzendkracht werd dus in het ongelijk gesteld.

Vergelijkbare werknemer

De uitzendkracht claimde ook een hogere inschaling. Zij was van mening te laag te zijn ingeschaald, mede gelet op de inschaling van twee werknemers die bij de opdrachtgever in dienst waren. Het gerechtshof was van oordeel dat de vergelijking met de andere twee werknemers niet opging. Deze werknemers waren veel langer in dienst, beschikten over een afgeronde relevante opleiding en verrichtten veel zwaardere werkzaamheden. Van een gelijke situatie ten aanzien van de inschaling was dan ook geen sprake. De werknemer was terecht lager ingeschaald.

Aardig detail: op een bepaald moment was de werknemer niet alleen werkzaam bij de opdrachtgever via een uitzendovereenkomst met de uitzendonderneming, maar was zij ook rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever zelf (middels een proefaanstelling). Het gerechtshof constateert op dat moment dat er voor wat betreft de inschaling maar één werknemer bij de opdrachtgever in dienst is die exact dezelfde werkervaring en opleiding heeft als de uitzendkracht, namelijk de uitzendkracht zelf. Gelet op de inlenersbeloning had de uitzendkracht daarmee recht op eenzelfde inschaling als waarvan sprake was binnen haar rechtstreekse dienstverband.

Overigens is het in fase C (onder toepassing van de ABU-cao) ook mogelijk om de ABU-beloning te volgen in plaats van de inlenersbeloning. De keuze voor toepassing van de inlenersbeloning of de ABU-beloning dient in de arbeidsovereenkomst te worden vastgelegd.

 


Intro:

Een uitzendkracht meende recht te hebben op een eindejaarsuitkering, eenmalige uitkering en een hogere inschaling.

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch maakt in haar arrest duidelijk welke elementen onder de inlenersbeloning (/het loonverhoudingsvoorschrift) vallen en op welke inschaling de uitzendkracht recht had.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f297/money.png

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Belangrijkste zaken miljoenennota 2018 op een rij

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

De werkgelegenheidsgroei ligt in 2017 eveneens op het hoogste niveau sinds 2008, in het afgelopen jaar kwamen er bijna 200 duizend banen bij. Om ervoor te zorgen dat alle bevolkingsgroepen mee kunnen profiteren van de economische groei wordt 425 miljoen euro vrijgemaakt. Zo wordt de zorgtoeslag extra verhoogd. Verder wordt de ouderenkorting met 115 euro verhoogd en stijgt het kindgebonden budget voor het tweede kind met 71 euro. Daar staat tegenover dat de algemene heffingskorting licht wordt verlaagd met 8 euro, een alleenstaande 18 euro minder ouderenkorting krijgt en de inkomensondersteuning AOW met 10 euro wordt verlaagd. Hierdoor gaat iedereen er gemiddeld 0,6% op vooruit.


Hieronder kunt u een overzicht vinden van de verschillende maatregelen in de Miljoenennota, begrotingen van ministeries en belastingplannen. Het is mogelijk dat een regeerakkoord nog zaken zal wijzigen in deze voornemens. In onderstaand overzicht sluiten we zoveel mogelijk aan bij de teksten uit de stukken zelf. Dit is dus niet de ABU-mening, tenzij dat uitdrukkelijk wordt vermeld. Er kunnen bovendien geen rechten aan worden ontleend.

Reeds aangekondigde maatregelen
1. Tarief

Vennootschapsbelasting omlaag Vanaf 2018 wordt het tarief van de vennootschapsbelasting verder verlaagd. Met ingang van 2018 wordt de eerste schijf verlengd. Nu betaalt de BV over de eerste € 200.000 winst 20% vennootschapsbelasting. Per 2018 wordt dit € 250.000, in 2020 € 300.000 en in 2021 € 350.000.

2. Minimumloon voor opdrachtnemers

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Deze wet gaat ook gelden voor opdrachtnemers die als gevolg van een overeenkomst van opdracht (ovo) arbeid verrichten, maar dit niet doen als ondernemer. De Eerste Kamer heeft verzocht dit ook te regelen voor opdrachtnemers die werken op basis van een ovo. Ook aanneem-, uitgeef- en vervoersovereenkomsten gaan onder deze nieuwe regeling vallen. Het ontwerpbesluit dat dit beoogt te regelen, is voor advies naar de Raad van State verzonden. De beoogde inwerkingtreding van het besluit is ook op 1 januari 2018.


3. Loonkostenvoordeel

Met ingang van 2018 worden er vier loonkostenvoordelen (LKV’s) voor werkgevers ingevoerd. Dit zijn tegemoetkomingen wanneer een werkgever een uitkeringsgerechtigde oudere in dienst neemt of iemand met een arbeidsbeperking. In de aangifte loonheffingen kan, mits voldaan aan de voorwaarden, werkgever een verzoek doen voor de volgende tegemoetkomingen:

 • LKV oudere werknemer
 • LKV arbeidsgehandicapte werknemer
 • LKV doelgroep Banenafspraak en scholingsbelemmerden
 • LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer.

De loonkostenvoordelen vervangen de premiekorting oudere werknemer en de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer. De premiekorting jongere werknemer wordt niet vervangen en vervalt dus definitief per 1 januari 2018.

Daarnaast kunnen werkgevers vanaf 1 januari 2018 een tegemoetkoming krijgen voor jongeren van
18 tot en met 21 jaar. Deze zogenoemde jeugd-LIV compenseert werkgevers voor de verhoging van
het minimumjeugdloon die vanaf 1 juli 2017 is ingevoerd. Deze regeling zou bedrijven moeten
stimuleren om meer jongeren aan te nemen. Uitbetaling van LKV’s en jeugd-LIV over 2018 vindt in
2019 plaats.


4. Verhoging AOW-leeftijd en pensioenrichtleeftijd


Per 1 januari 2018 stijgt de AOW-leeftijd naar 66 jaar om daarna in jaarlijkse stappen te stijgen tot 67
jaar en 3 maanden in 2022. Naast de AOW-leeftijd gaat ook de pensioenrichtleeftijd omhoog. Deze
rekenleeftijd is gekoppeld aan de ontwikkeling van de AOW-leeftijd en wordt gebruikt voor de
berekening van de jaarlijkse maximaal toegestane fiscale pensioenopbouw. In 2018 gaat deze
omhoog naar 68 jaar.


5. Toekomst pensioenstelsel


In juli 2016 heeft het kabinet de Perspectiefnota naar de Kamer verstuurd. In deze nota waarbij onder meer de SER-verkenning Persoonlijk pensioenvermogen en collectieve risicodeling is betrokken, zijn de hoofdlijnen voor een nieuw pensioenstelsel nader uitgewerkt: een collectief en solidair stelsel met verplichtstelling, en met een toereikend pensioen voor álle werkenden, een neutralere manier van pensioen opbouwen, ruimte voor een nieuw pensioencontract en meer keuzevrijheid en maatwerk.


Het is ook een aanbeveling van de Europese Commissie aan Nederland om het pensioenstelsel
transparanter, eerlijker tussen generaties en schokbestendiger te maken.
Binnenkort zal een nieuw kabinet keuzes moeten maken over de inrichting van een nieuw stelsel.
Relevant daarbij kan ook nog zijn de uitkomst van het overleg tussen sociale partners in de SER over
een advies over een nieuw pensioenstelsel. Het conceptadvies gaat uit van een persoonlijk
pensioenvermogen en afschaffing van de doorsneepremie. Het mogelijke SER-advies en de keuzes
van het kabinet zijn van groot belang voor het overleg dat de ABU voert met de sociale partners over een nieuw pensioensysteem voor de uitzendsector. De ABU is voorstander van een persoonlijk
pensioenvermogen en een systeem waarbij de premie-inleg onafhankelijk is van de leeftijd.

6. Automatische waardeoverdracht klein pensioen


Door het kabinet is het wetsvoorstel om nieuwe en reeds opgebouwde kleine pensioenen niet langer af te kopen, maar automatisch over te dragen naar een volgende pensioenuitvoerder ingediend. StiPP kent veel kleine pensioenen, waardoor de uitvoeringskosten hoog zijn. Met dit wetsvoorstel kunnen deze uitvoeringskosten worden verlaagd. De ABU beoordeelt dit wetsvoorstel dan ook positief, mede omdat de uitzendmedewerker die de uitzendsector verlaat, zijn opgebouwde pensioen kan meenemen naar zijn nieuwe werkgever.


7. Nieuwe regels stukloon en meerwerk


De regels voor het betalen van stukloon worden per 1 januari 2018 aangepast. Betalen op basis van
stukloon blijft mogelijk, maar u moet wel minimaal het wettelijk minimumloon per daadwerkelijk
gewerkt uur betalen. Ook de regels voor meerwerk veranderen. Verricht uw werknemer langer arbeid
dan de normale arbeidsduur, dan hoort hij ook voor deze extra uren gemiddeld minstens het
minimumloon te verdienen.


8. Minimumjeugdloon


Om beter aan te sluiten bij veranderende sociaaleconomische en maatschappelijke ontwikkelingen en bij wat internationaal gangbaar is, is het wettelijk minimumjeugdloon verhoogd. Dit gebeurt in stappen. Vanaf 1 juli 2017 hebben werknemers vanaf 22 jaar reeds recht op het volledige wettelijk
minimumloon. Ook voor werknemers tussen 18 en 21 jaar ging het loon omhoog.
Twee jaar later, vanaf 1 juli 2019, krijgen werknemers vanaf 21 jaar recht op het volledige
minimumloon en gaat het minimumjeugdloon voor werknemers van 18,19 en 20 jaar verder omhoog. 

Om bedrijven te stimuleren meer jongeren aan te nemen, kunnen werkgevers vanaf 1 januari 2018
een tegemoetkoming krijgen voor jongeren van 18 tot en met 21 jaar: het jeugd-LIV (lageinkomensvoordeel).
Deze tegemoetkoming compenseert werkgevers voor de verhoging van het
minimumjeugdloon. Voor werknemers van 22 jaar kunnen werkgevers een tegemoetkoming krijgen via het LIV.


9. Arbeidsomstandigheden


In 2018 start een vierjarig programma gericht op de preventie van beroepsziekten. Door middel van
een communicatiecampagne, interventies en inzet op kennis en innovatie wil het kabinet de
bewustwording en aanpak van de risico’s van het werken met gevaarlijke stoffen versterken.

Om eerlijk, veilig en gezond werk te borgen, houdt de Inspectie SZW toezicht op bedrijven,
instellingen en werkenden. Naar aanleiding van het rapport Werken met effect, voortvloeiend uit de
motie Heerma c.s. over de toereikendheid van de capaciteit van de Inspectie SZW, is een Inspectie
Control Framework (ICF) opgesteld. Het ICF maakt de relatie inzichtelijk tussen enerzijds de
maatschappelijke problemen, risico’s en verwachtingen op het domein van SZW en anderzijds de
inzet van de Inspectie SZW. Een volgend kabinet kan dit Framework gebruiken om een besluit te
nemen over de capaciteitsinzet van de Inspectie SZW in de handhavingsketen.


10. Diversiteit en integratie


Diversiteit is een motor voor vernieuwing. Daarom zet de overheid in op het bevorderen van integratie en het versterken van de weerbaarheid van de samenleving door factoren die integratie belemmeren, te beperken.
Betere kansen voor arbeidsdeelname voor alle mensen met een migratieachtergrond zijn belangrijk
om de integratie en binding aan de Nederlandse samenleving te bevorderen. Voorts zet het
programma ‘Verdere Integratie op de Arbeidsmarkt (VIA)’ onder andere in op het tegengaan van
discriminatie en wordt het jeugdwerkloosheids- en vluchtelingenbeleid gebundeld.


11. Participatiewet, Banenafspraak, Quotumwet


De sector overheid heeft afgelopen jaar onvoldoende resultaten laten zien bij de uitvoering van de
Banenafspraak. Daarom heeft het kabinet besloten om over te gaan tot activering van de
quotumregeling voor de sector overheid. Om overheidswerkgevers de tijd te geven een inhaalslag te realiseren, is besloten de daadwerkelijke heffing één jaar uit te stellen. Wel worden de resultaten over 2018 gemonitord. 


Sinds de invoering van de Participatiewet en de Wet banenafspraak, nu tweeënhalf jaar geleden, is veel in gang gezet. Sindsdien zijn enkele wettelijke wijzigingen doorgevoerd om tegemoet te komen aan belemmeringen die in de praktijk werden ervaren. In de begroting 2018 is verwerkt
dat de no-riskpolis voor de doelgroep Banenafspraak en beschut werk vanaf 2021 structureel is gemaakt.


12. Matchen op werk

De Inspectie SZW concludeert in haar rapportage Werk aan de... uitvoering dat er verbeteringen
noodzakelijk zijn op het gebied van matching en werkgeversdienstverlening in de arbeidsmarktregio’s. De Inspectie signaleert risico’s voor het realiseren van de Banenafspraak en de doelstellingen van de Participatiewet. Daarom wordt, samen met de arbeidsmarktregio’s en de landelijke partners, gewerkt aan versterking van het functioneren van de arbeidsmarktregio’s. De ABU is aangesloten bij het Projectteam Matchen op Werk.


13. Jeugdwerkloosheid


De Aanpak Jeugdwerkloosheid krijgt de komende jaren een vervolg in het programma Sociaal
Domein.

14. Ordening van de arbeidsmarkt en gelijk speelveld

Op de arbeidsmarkt is niet altijd sprake van een gelijk speelveld. De keuze voor een contractvorm
wordt vaak niet bepaald door de aard van de werkzaamheden, maar door institutionele factoren, zoals verschillen in de fiscale behandeling van werknemers en zzp’ers. Bij flexibele contractvormen
(waaronder zzp) is de kans aanwezig dat minder investeringen plaatsvinden in scholing en duurzame inzetbaarheid dan wenselijk en noodzakelijk is om blijvende ontwikkeling te bevorderen. Vermindering van de institutionele verschillen zorgt ervoor dat er, indien gewenst, eerder een duurzame arbeidsrelatie tot stand komt en dat werkenden sneller komen te werken op een plek waar hun productiviteit het hoogst is. De Europese Commissie beveelt Nederland aan om actie te ondernemen om de tweedeling op de arbeidsmarkt te beperken.


15. Gelijk internationaal speelveld

Arbeidsmigratie leidt tot vraagstukken op het gebied van een gelijk speelveld van arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid. Het kabinet heeft dit onderwerp de afgelopen jaren in Europees verband geagendeerd, bijvoorbeeld in het debat rond de Detacheringsrichtlijn. Dit onderwerp blijft de komende jaren actueel, ook in het kader van het recente voorstel van de Europese Commissie voor het Mobility package, dat als doel heeft om de beloning en de arbeidsomstandigheden van chauffeurs in de grensoverschrijdende Europese transportsector beter te regelen. Daarnaast heeft de Europese Commissie (EC) een voorstel gedaan voor de oprichting van de Europese pijler van sociale rechten en een reflectiepaper gepresenteerd over de sociale dimensie van de Europese Unie (EU). Hierin worden drie mogelijke scenario’s geschetst voor de toekomst van de sociale dimensie van Europa. In de komende tijd zal binnen de EU veel worden gesproken over welke route de EU zou moeten bewandelen. Nederland zal actief aan deze discussie deelnemen vanuit het streven naar een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt.
De ABU steunt de gedachte van een gelijk (arbeidsvoorwaardelijk) Europees speelveld. De
zelfregulering in de uitzendbranche is daar ook op gericht, ook als het gaat om het uitzenden van
arbeidsmigranten. Op Europees niveau ziet de ABU nog niet direct de noodzaak tot verdere regulering via de Detacheringsrichtlijn. De focus zou veel meer moeten liggen op intensivering van de handhaving. Samen met VNO-NCW zal de ABU hiervoor aandacht blijven vragen.


16. Oprichting Invest NL


De omgeving voor ondernemers wordt steeds complexer. Een goede toegang tot
ondernemersfinanciering, het verder verminderen van de regeldruk en het investeren in kennis en
innovatie zijn van groot belang. De minister van Economische Zaken werkt daarom samen met de
minister voor Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Financiën aan
Invest-NL, de Nederlandse financierings- en ontwikkelingsinstelling. Invest-NL wordt loket en partner
voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor investeringen in Nederland en uitbreiding
van hun activiteiten op buitenlandse markten. Voor deze activiteiten maakt het kabinet een
kapitaalsinvestering van 2,5 miljard euro vrij. Er wordt toegewerkt naar indiening van het wetsvoorstel
bij de Tweede Kamer in het voorjaar van 2018.


17. Compensatieregeling oudere werknemers

De doelgroep van de compensatieregeling loonkosten bij ziekte van oudere en voormalig langdurig
werklozen (no-riskpolis voor ouderen) wordt op 1 januari 2018 tijdelijk uitgebreid (Tweede Kamer,
2016–2017, 29 544, nr. 763). De regeling wordt toegankelijk voor mensen die zijn geboren voor 1
januari 1962 en in 2018 of 2019 vanuit de WW als werknemer gaan werken. Voor deze mensen kan
de werkgever een ziektewetuitkering van UWV krijgen als ze ziek worden. De maatregel is een
uitwerking in het kader van het actieplan Perspectief voor vijftigplussers.


18. Gevolgen van controversieel verklaren aanpassing transitievergoeding
Het wetsvoorstel aanpassing transitievergoeding bij ontslag wegens bedrijfseconomische redenen of
langdurige arbeidsongeschiktheid is door de Tweede Kamer controversieel verklaard. Op grond van
dit wetsvoorstel zouden werkgevers door UWV gecompenseerd worden voor de kosten van de
transitievergoeding bij ontslag na langdurige ziekte. De beoogde inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2019 van de compensatieregeling zal wanneer het wetsvoorstel op een later moment toch
aangenomen wordt, niet gehaald worden (en minstens een halfjaar later komen te liggen) vanwege de benodigde voorbereidingstijd bij UWV.


19. Vereenvoudiging beslagvrije voet

De complexiteit van de berekening van de beslagvrije voet, alsmede het feit dat de schuldenaar te
maken kan krijgen met verschillende los van elkaar ingezette incassomaatregelen, leidt ertoe dat een grote groep schuldenaren te weinig geld overhoudt om in de meest basale levensbehoeften te kunnen voorzien. Met de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet, die moet voorkomen dat schuldenaren bij beslaglegging te weinig geld overhouden om in basale levensbehoeften te kunnen voorzien, worden de genoemde knelpunten van de huidige regeling ondervangen. De wet wijzigt de berekeningswijze van de beslagvrije voet, de gegevens die daarvoor met verschillende instanties dienen te worden uitgewisseld, alsmede het uiteindelijke proces tot vaststelling van de beslagvrije voet.

Daarnaast wordt voortgegaan met de verdere concretisering van de incassovisie van het Rijk en de
verbreding van het beslagregister. Beide onderdelen zullen in 2018 verder ter hand worden genomen, waarbij de inzet is om in 2019 het eerste overheidsorgaan op het beslagregister aangesloten te hebben.

Belastingpakket 2018

Op Prinsjesdag is het Belastingpakket 2018 ingediend. Het belastingpakket voor het komende jaar
bevat vier wetsvoorstellen, te weten: het Belastingplan 2018, het wetsvoorstel overige fiscale
maatregelen (OFM) 2018, het wetsvoorstel afschaffing van de btw-landbouwregeling en het
wetsvoorstel inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling.
Om tot een in de ogen van het kabinet evenwichtig koopkrachtbeeld te komen, heeft het kabinet
besloten in het Belastingplan 2018, net als de afgelopen jaren, maatregelen te treffen om in 2018 de
koopkracht van de Nederlandse huishoudens te verbeteren.
Met deze maatregelen wordt de koopkracht van Nederlandse huishoudens versterkt. Met name de
koopkracht van uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden wordt versterkt, zodat elke groep er in
doorsnee op vooruitgaat in 2018. In 2018 wordt in totaal € 59 miljoen vrijgemaakt om een evenwichtig koopkrachtbeeld te realiseren. Hiervan wordt een deel ingezet voor intensiveringen in de uitgaven en toeslagen. De koopkrachtmaatregelen zorgen voor een lastenverlichting van € 92 miljoen in 2018 en verder.

In het wetsvoorstel OFM 2018 zijn maatregelen opgenomen voor het noodzakelijke 
onderhoud van het fiscale stelsel en andere maatregelen die meer technisch van aard zijn of die
geen budgettaire gevolgen hebben. Zo wordt voorgesteld een beperking van de toepassing van
heffingskortingen voor buitenlandse belastingplichtigen*. Heffingskortingen bestaan uit een
belastingdeel en een premiedeel. 
Het kabinet stelt voor om vanaf 2019 in de loonbelasting voor alle buitenlandse belastingplichtigen
alleen nog maar het belastingdeel van de heffingskortingen toe te laten passen waarop nietkwalificerende buitenlandse belastingplichtigen uit het betreffende land in de inkomstenbelasting recht hebben. Bij buitenlandse belastingplichtigen uit de landenkring wordt vanaf 2019 in de loonbelasting enkel van de arbeidskorting het belastingdeel toegepast en wordt bij buitenlandse belastingplichtigen uit derde landen van geen enkele heffingskorting het belastingdeel toegepast.

* Sinds 2015 zijn buitenlandse belastingplichtigen te onderscheiden in kwalificerende en nietkwalificerende buitenlandse belastingplichtigen. Kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen zijn woonachtig in een andere lidstaat van de Europese Unie (EU), in een andere staat die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, in Zwitserland of op de BESeilanden (de landenkring) en hun inkomen is voor minimaal 90% in Nederland
onderworpen aan de loonbelasting of inkomstenbelasting.
Macro Economische Verkenning (MEV) 2018
De Nederlandse economie floreert. Met groeicijfers van 3,3% (dit jaar) en 2,5% (2018) behoort
Nederland tot de Europese koplopers. De overheidsfinanciën zijn bovendien gezond. Voor beide jaren kent de begroting een overschot en de overheidsschuld ligt onder het Brusselse plafond.

Tegelijkertijd trekt de arbeidsmarkt snel aan, wat zich uit in tekenen van krapte. Bedrijven hebben bijvoorbeeld meer moeite om geschikt personeel te vinden.
Op de arbeidsmarkt zijn de ontwikkelingen ronduit positief. De werkgelegenheid stijgt, net als het
aantal gewerkte uren per werkzame persoon. Ook zijn er meer openstaande vacatures. Deze gunstige situatie houdt voorlopig aan, waardoor de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt. Dit versterkt de positie van werkenden ten opzichte van werkgevers. Verbetering van arbeidsvoorwaarden in de vorm van hogere lonen, meer vaste naast flexibele contracten en hogere tarieven voor zzp’ers komt dan in zicht. 
Qua koopkracht gaan alle groepen die het CPB onderscheidt er komend jaar in doorsnee op vooruit. Voor werkenden neemt de mediane koopkracht in 2018 het sterkst toe (+0,8%).

Gepensioneerden zien hun inkomen met 0,6% stijgen en uitkeringsgerechtigden hebben volgend jaar 0,3% meer te besteden.
De groei van de Nederlandse economie blijft niet beperkt tot enkele sectoren. Van de
zakelijke dienstverlening tot de bouwnijverheid, de handel, de horeca en de industrie, overal
is de opleving van de Nederlandse economie zichtbaar.

De Nederlandse arbeidsmarkt wordt krapper. De economische groei zorgt ervoor dat in 2018 de
werkloosheid daalt tot 4,3%. De prijs- en loonstijgingen blijven gematigd. Door de krapper wordende
arbeidsmarkt loopt de stijging van de contractuele lonen op van 1,5% in 2016 naar 2,2% in 2018.
Ook internationaal blijft de loon- en prijsontwikkeling bescheiden en blijven de rentes relatief laag.
De koopkracht verbetert in beperkte mate, met 0,3% in 2017 en 0,6% in 2018.
In de jaarlijkse beschouwing wordt dit jaar in de MEV gekeken naar het onbenut potentieel. Het CBP
constateert daar dat het beeld dat het Nederlandse onderwijs vooral goed is in het bedienen van leerlingen die minder goed meekomen, aan revisie toe is. Nederland is een Europese middenmoter wat betreft scholieren die zonder startkwalificatie het onderwijs verlaten. Aanvullend beleid gericht op laagopgeleiden is uitdagend, maar kan lonen.

Analyse VNO-NCW ontwikkelingen 2018
VNO-NCW heeft ook een zeer uitgebreide analyse van alle stukken gemaakt, waarbij onder andere
nog meer in detail wordt ingegaan op bovenstaande informatie. Daarnaast gaat VNO-NCW in op
welke maatregelen er in 2018 komen. Interessant is dat niet al deze maatregelen in de stukken van
Prinsjesdag waren te vinden.

ABU logo

Bron: ABU


Intro:

Dinsdag 19 september jl. was het Prinsjesdag. Aangezien de formatie nog niet is afgerond, ging het om een beleidsarme begroting. Beleid in de begrotingsstukken is vooral voortzetting van ingezet beleid of reeds aangekondigde wijzigingen. De groei van de Nederlandse economie bedraagt 3,3% in 2017 en groeit volgens het Centraal Planbureau (CPB) met 2,5% in 2018. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn positiever dan eerder werd voorspeld. De werkloosheid daalt snel van 6%in 2016 naar 4,9% dit jaar en in 2018 tot 4,3% – het laagste punt sinds 2008.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f295/Prinsjesdag_2017-2.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Carrière switches begeleiden met aandacht

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Opstap carriere switches

Ga je dagelijks met plezier naar je werk toe en voel je je echt onderdeel van het grotere geheel? Wat waren destijds de drijfveren waardoor je nu deze baan hebt? Geld, doorgroeimogelijkheden of geluk? Mocht je dagelijkse geluk wat meer aandacht nodig hebben, lees dan hoe we ook jou vooruit kunnen helpen.

Een verhaal uit de Opstap praktijk

“Uitzendkrachten komen plotseling uit onverwachte hoeken” is wat we horen van Egbert Dekker onze adviseur in Noord Nederland. Het is hem opgevallen dat steeds meer mensen heel bewust carrière switches maken, waarbij het lang niet altijd meer gaat om ‘meer geld’ verdienen. “Er zijn mensen bij waarbij de organisatie door overnames steeds meer groeide, waardoor zij zich een nummer gingen voelen. Maar ook mensen die een goede baan in het ziekenhuis opgaven, omdat ze erachter kwamen dat ze toch liever iets met hun handen maken”, aldus Egbert. Deze mensen wagen een grote sprong omdat ze bereid zijn een vaste baan op te geven. Ze krijgen 38 dagen een basisopleiding, doen 3 weken stage en gaan dan voor een half jaar aan de slag, bijvoorbeeld bij een schildersbedrijf.

Welke kansen biedt Opstap dan?

Zelf heeft Egbert jarenlang in de bouw gewerkt en is hij een sprekend voorbeeld van iemand die binnen Opstap snel een carrièreswitch heeft kunnen maken. In 2011 werd contact met hem opgenomen en werd hij aangesteld als voorman timmerman. Al na anderhalf jaar, in oktober 2012, kreeg hij de kans om te solliciteren als adviseur voor de regio’s Friesland, Groningen en Drenthe. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor alle uitvoerende taken van de uitzendkrachten in deze drie regio’s.

Hoe wij je vooruit helpen!

“Een nieuwe baan kan heel snel gaan”, aldus Egbert. Hij noemt het voorbeeld van een dame die jarenlang als filiaalmanager bij Blokker gewerkt had, maar plotseling was haar baan voorbij. Ze nam op zaterdagochtend contact op met Egbert en maandag om 12:00 uur was ze al ingeschreven. Inmiddels is ze met veel plezier bij Opstap aan het werk.

We helpen je vooral vooruit door heel veel persoonlijke aandacht. Omdat we nagenoeg allemaal zelf een langdurige achtergrond in de bouw- en schilderwereld hebben spreken we dezelfde taal. Daar zit bij ons het onderscheidende vermogen. “Dat is waarom ik zo’n 90% van de tijd buiten kantoor ben en heel veel bij de mensen thuis aan de keukentafel zit om alle uitdagingen rondom een nieuwe baan met het thuisfront te bespreken”, sluit Egbert af.

Ook het gevoel dat je toe bent aan een carrière switch? Of misschien ken je iemand in jouw omgeving of netwerk?

Neem dan contact op met Egbert Dekker op telefoonnummer: 06-2274 4136 of bel het algemene nummer van Opstap: 0800 – 0202800

We nemen graag de tijd voor een goed gesprek en hopen dat je daarna met een lach op je gezicht naar je nieuwe werk gaat!


Intro:

Ga je dagelijks met plezier naar je werk toe en voel je je echt onderdeel van het grotere geheel? Wat waren destijds de drijfveren waardoor je nu deze baan hebt? Geld, doorgroeimogelijkheden of geluk? Mocht je dagelijkse geluk wat meer aandacht nodig hebben, lees dan hoe we ook jou vooruit kunnen helpen.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f333/Opstap-carriere-switches.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Er staat een vluchteling op de steiger

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

opstap vluchteling

Ineens moet u vluchten. Niet alleen, maar met uw hele gezin. Alles wat u had en dierbaar was, bestaat plotseling niet meer. Wat doet u dan? Waarschijnlijk kunnen we ons zo’n situatie helemaal niet inbeelden. Maar als u hiermee geconfronteerd zou worden dan is het opbouwen van uw nieuwe menselijke bestaan afhankelijk van externe hulp die wel of niet aangereikt wordt.

Werken is deel uit maken van de maatschappij

De realiteit is dat er veel mensen zijn die de ‘’wat doet u vraag” in werkelijkheid hebben meegemaakt. Zij hadden geen ander keuze dan te vluchten, vanwege oorlog of ander geweld. Naar een plek op deze aarde waar zij met hun gezin een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. We kennen allemaal de verhalen wel van mensen van Syrische komaf die heel graag willen werken, vaak hoog opgeleid zijn en deel uit willen maken van onze maatschappij. Net zoals nog heel veel anderen.

Samen erkende statushouders aan het werk brengen

Dat is waarom wij aandacht vragen voor zogenaamde ‘statushouders’. Dat zijn erkende vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en een opleiding mogen volgen in Nederland. Deze mensen hebben ondanks al hun geleden ontberingen heel veel trots en gaan elke uitdaging aan waarmee zij vooruit kunnen. Opstap personeelsdiensten geeft de noodzakelijke externe hulp aan deze statushouders, maar natuurlijk kunnen wij dat niet alleen. Hierbij doen we ook een beroep op werkgevers en allerlei maatschappelijk instanties om deze mensen weer aan het werk te krijgen.

De vraag naar werk is groter dan het aanbod

Gelukkig leven wij in Nederland in een multiculturele samenleving waar we gewend zijn om iedereen een kans te geven. Die kansen zijn er in overvloed; er is een tekort aan goede vaklieden, terwijl er mensen in ons midden zijn die deze vakkennis hebben, zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn of er gewoon niet aan gedacht hebben om deze vaklieden in te zetten. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan statushouders die een erkende opleiding als schilder gevolgd hebben of al over voldoende ervaring beschikten.

“Er staat een vakman op de steiger”

Dat is in de essentie waar het om gaat. Ervoor zorgen dat in alle gevallen, zeker bij een te kort aan goede arbeidskrachten, er optimaal gebruik wordt gemaakt van vakmensen die topkwaliteit kunnen bieden.

Meer weten over statushouders?

Lees ook eens deze blog of neem contact met ons op


Intro:

Ineens moet u vluchten. Niet alleen, maar met uw hele gezin. Alles wat u had en dierbaar was, bestaat plotseling niet meer. Wat doet u dan? Waarschijnlijk kunnen we ons zo’n situatie helemaal niet inbeelden. Maar als u hiermee geconfronteerd zou worden dan is het opbouwen van uw nieuwe menselijke bestaan afhankelijk van externe hulp die wel of niet aangereikt wordt.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f331/opstap-vluchteling-header.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Help, de werkloosheid neemt af!

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

opstap werkloos 2

Er zijn steeds minder werklozen in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er begin dit jaar 367.000 werklozen in Nederland of te wel 4.1 procent van de beroepsbevolking. Dat is positief nieuws, met name ook voor de bouwnijverheid waar de grootste procentuele daling te zien viel van ruim 41%. Nederland barst van het werk als het om goede vaklieden gaat!

Waarom dan ‘help’ zult u denken?

De druk om kwalitatief werk

Kwantitatief is er helemaal geen probleem; als u een schilder, een aannemer, stukadoor of metselaar extra nodig heeft voor een groot project, dan staan er voldoende gemotiveerde mensen in de rij. De echte uitdaging is het hebben van kwalitatief goed opgeleide vaklieden, om ervoor te zorgen dat de verf symbolisch wat langer blijft zitten. Dat is waar op dit moment de grootste behoefte ligt.

“Vereniging Eigen Huis waarschuwt nieuwbouwkopers bij de oplevering van hun nieuwe woning scherp op fouten en gebreken te letten. Vorig jaar registreerden bouwkundigen van de vereniging gemiddeld 21 gebreken per woning. Dat is een stijging van maar liefst 40% ten opzichte van de crisisjaren, toen gemiddeld 15 opleveringspunten werden genoteerd”

Ervaren krachten, minder fouten

In de bouw-schilder- en afbouwbranche waar we sinds 1997 onze personeelsdiensten aanbieden gaat het nu meer dan ooit om het leveren van ervaren krachten op de juiste werkplekken. Zomaar mensen vast in dienst nemen is er vaak niet meer bij. Toch is niets mooier als u zo tevreden bent over iemand die bij u gedetacheerd is dat u besluit om hem of haar een vast dienstverband aan te bieden. Echte kwaliteit bewijst zichzelf altijd.

Waarom juist nu samen op stap?

• Projecten zijn vaak over het hele land verspreid. We kunnen ervaren vaklieden vanuit de verschillende regio’s bieden, desgewenst aangevuld met een vaste eigen uitvoerder.

• Scholing en vakbekwaamheid is een belangrijk aandachtspunt, waardoor we altijd ervaren krachten leveren voor de uit te voeren werkzaamheden.

• Ook op momenten van piekbelasting blijft u gegarandeerd van goede vaklieden, omdat bij ziekte altijd voor vervanging gezorgd wordt.

• Bij groei weet u wie u in huis heeft en kunt u een goede beslissing nemen of iemands kwalitatieve vaardigheden het waard zijn om voor langere tijd te gebruiken.

• U loopt geen arbeidsrisico op de extra gewenste capaciteit, omdat enkel de echt gemaakte uren van de Opstap medewerker in rekening wordt gebracht.

Tijd voor een kwalitatief gesprek?

De economie zit in de lift en om hier optimaal van te profiteren zit het echte onderscheid in goed opgeleide vaklieden. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten, dat is de essentie!

Gebruikte bron


Intro:

Er zijn steeds minder werklozen in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er begin dit jaar 367.000 werklozen in Nederland of te wel 4.1 procent van de beroepsbevolking. Dat is positief nieuws, met name ook voor de bouwnijverheid waar de grootste procentuele daling te zien viel van ruim 41%. Nederland barst van het werk als het om goede vaklieden gaat!


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f328/opstap-werkloos_2.jpg


Help, de werkloosheid neemt af!


Er zijn steeds minder werklozen in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er begin dit jaar 367.000 werklozen in Nederland of te wel 4.1 procent van de beroepsbevolking. Dat is positief nieuws, met name ook voor de bouwnijverheid waar de grootste procentuele daling te zien viel van ruim 41%. Nederland barst van het werk als het om goede vaklieden gaat!

Waarom dan ‘help’ zult u denken?

De druk om kwalitatief werk

Kwantitatief is er helemaal geen probleem; als u een schilder, een aannemer, stukadoor of metselaar extra nodig heeft voor een groot project, dan staan er voldoende gemotiveerde mensen in de rij. De echte uitdaging is het hebben van kwalitatief goed opgeleide vaklieden, om ervoor te zorgen dat de verf symbolisch wat langer blijft zitten. Dat is waar op dit moment de grootste behoefte ligt.

“Vereniging Eigen Huis waarschuwt nieuwbouwkopers op bij de oplevering van hun nieuwe woning scherp op fouten en gebreken te letten. Vorig jaar registreerden bouwkundigen van de vereniging gemiddeld 21 gebreken per woning. Dat is een stijging van maar liefst 40% ten opzichte van de crisisjaren, toen gemiddeld 15 opleveringspunten werden genoteerd”

Ervaren krachten, minder fouten

In de bouw-schilder- en afbouwbranche waar we sinds 1997 onze personeelsdiensten aanbieden gaat het nu meer dan ooit om het leveren van ervaren krachten op de juiste werkplekken. Zomaar mensen vast in dienst nemen is er vaak niet meer bij. Toch is niets mooier als u zo tevreden bent over iemand die bij u gedetacheerd is dat u besluit om hem of haar een vast dienstverband aan te bieden. Echte kwaliteit bewijst zichzelf altijd.

Waarom juist nu samen op stap?

• Projecten zijn vaak over het hele land verspreid. We kunnen ervaren vaklieden vanuit de verschillende regio’s bieden, desgewenst aangevuld met een vaste eigen uitvoerder.

• Scholing en vakbekwaamheid is een belangrijk aandachtspunt, waardoor we altijd ervaren krachten leveren voor de uit te voeren werkzaamheden.

• Ook op momenten van piekbelasting blijft u gegarandeerd van goede vaklieden, omdat bij ziekte altijd voor vervanging gezorgd wordt.

• Bij groei weet u wie u in huis heeft en kunt u een goede beslissing nemen of iemands kwalitatieve vaardigheden het waard zijn om voor langere tijd te gebruiken.

• U loopt geen arbeidsrisico op de extra gewenste capaciteit, omdat enkel de echt gemaakte uren van de Opstap medewerker in rekening wordt gebracht.

Tijd voor een kwalitatief gesprek?

De economie zit in de lift en om hier optimaal van te profiteren zit het echte onderscheid in goed opgeleide vaklieden. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten, dat is de essentie!

Gebruikte bron

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Wim van Boven mag genieten van zijn welverdiende pensioen

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Onze werknemer Wim van Boven gaat per 24 mei as met pensioen.
Fabian de Nie onze Adviseur uit Noord Holland heeft gisteren onze werknemer Wim in het zonnetje gezet. Vanuit Opstap Personeelsdiensten heeft hij een bos bloemen & boek kado ontvangen.
Wim heeft de afgelopen 3 jaar naar volle tevredenheid voor ons gewerkt.
Hij heeft bijna 50 jaar als schilder gewerkt! Wij wensen hem een fijn Pensioen toe!

 

W.B. FN

 


Intro:

Onze werknemer Wim van Boven gaat per 24 mei as met pensioen.
Fabian de Nie onze Adviseur uit Noord Holland heeft gisteren onze werknemer Wim in het zonnetje gezet. Vanuit Opstap Personeelsdiensten heeft hij een bos bloemen & boek kado ontvangen.
Wim heeft de afgelopen 3 jaar naar volle tevredenheid voor ons gewerkt.
Hij heeft bijna 50 jaar als schilder gewerkt! Wij wensen hem een fijn Pensioen toe!


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f325/W.B._FN.JPG

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.


Matchen en Speeddaten een keer heel anders

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Warnsvelder Cees Boudesteijn werkte lange tijd als projectleider in de bouw, maar heeft geen technische studie gedaan. In de bouwsector wordt zijn CV daarom al snel aan de kant gelegd, maar op deze speeddatemiddag doen CV's er niet toe. ,,Hier wordt gematcht op basis van competenties, dat spreekt me aan", zegt Boudesteijn.

Leeftijd

Boudesteijn is een van de werkzoekenden die in ACEC meedoen aan de banenmarkt-nieuwe stijl, die bij wijze van proef wordt gehouden - speciaal voor werkzoekenden boven de 50 jaar. Na een reorganisatie bij zijn laatste werkgever zit hij nu een half jaar thuis. Hij is 62. ,,Je kunt het niet bewijzen, maar leeftijd speelt een rol", zegt hij. Boudesteijn heeft er vandaag al wat gesprekken opzitten. ,,Twee gaan hun netwerk na of ze wat voor me kunnen betekenen."

Paula Tentua loopt nog wat aarzelend door de ruimte. Steeds kijkt ze naar de badge die om haar nek hangt. Die licht nog niet op. ,,Nou, ik hoop maar dat er een match komt", zegt ze lachend. Tentua heeft de pech dat-de mensen langs wie ze loopt, allemaal net in gesprek zijn. ,,Dan matcht-ie niet", legt Corinne Beumer van UWV uit. 

Blaren

Rob Wagenvoort is een van de werkgevers die in gesprek is, en dat is hij eigenlijk continu. De vertegenwoordiger van Olympia uit Zutphen praat zich deze middag de blaren op de tong. Hij schrijft de contactgegevens van Deventenaar Bob Stegeman op in zijn boekje. ,,Ik ga je bellen. Dan kom je naar Zutphen, drinken we koffie en praten we verder", zegt hij. De badge van Wagenvoort licht alweer op. Een man die voorbijloopt heeft een lampje van dezelfde kleur. ,,Ik kom zo wel bij je", belooft die aan Wagenvoort, omdat die nog in gesprek is.

Vijf competenties

De deelnemers - werkzoekenden én werkgevers - lopen rond met vijf competenties in hun badge. Die van werkzoekenden kwamen naar voren uit een test, werkgevers kozen competenties die passen bij hun vacatures. Het levert vaak genoeg een oplichtende badge op, met een gesprek tot gevolg. ,,Het idee is dat als je een klik hebt, mensen dan eerder bereid zijn verder te kijken dan alleen het CV", legt Beumer het idee achter de proefmiddag uit. 

Het blijkt geen voorwaarde: vaak genoeg knopen mensen gesprekken aan zonder dat ze een match lijken. Maar het het maakt het gesprek starten wel makkelijker: ,,Kijk! We worden allebei rood, ik doe het ervoor."

Bron: De Stentor

collega


Intro:

UWV, werkbedrijven en de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Zutphen organiseerden donderdag een 'competentie-speeddatemiddag', voor werkgevers en werkzoekenden. ,,Kijk! We worden allebei rood, ik doe het ervoor."

 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f323/20180419_134137.jpg


This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Senada Cekic 12,5 jaar in dienst

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

De dag begon vanochtend feestelijk op ons kantoor in Ede. Onze lieve collega Senada Cekic Hoofdadministratie is vandaag 12,5 jaar in dienst.  Senada is door Klaas Bakker onze directeur in het zonnetje gezet. Wij allen feliciteren Senada met haar 12,5 jarig dienstverband. Inmiddels kent de club van 12,5 jarige jubilarissen 6 leden, zoals laatst al vermeld is dit erg bijzonder in de uitzendbranche. 

Wie volgt? 

Senada 125 jaar indienst

 


Intro:

De dag begon vanochtend feestelijk op ons kantoor in Ede. Onze lieve collega Senada Cekic Hoofdadministratie is vandaag 12,5 jaar in dienst.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f321/Senada_125_jaar_indienst.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Ice Road Tukkers

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

 

bestickerde auto


Belangrijk Doel
Het doel is dus niet om de challenge of een etappe te winnen, al is  dat natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid. Het streven  van de Groothuis broers  is om deze challenge uit te rijden en zoveel mogelijk geld bijeen te halen voor hun goede doel: de Twentse Wensambulance. Zij hebben voor dit (lokale) doel gekozen, omdat ze een hele positieve ervaring hebben met de Twentse Wensambulance en zelf hebben ervaren hoe gedreven vrijwilligers zich inzetten om veelal laatste wensen van mensen uit te laten komen. Hierdoor geven ze niet alleen de patiënt een fantastisch moment, maar ook de familie/vrienden van de patiënt krijgen een onvergetelijk moment met hun dierbare.

Ice-Road-Tukkers-uitgelicht-630x418

Klaar voor de start
De ‘Ice Road Tukkers’ hebben zich goed voorbereid en zijn bijna klaar voor vertrek naar de eilandengroep ‘de Lofoten’.  Dit is ruim boven de Poolcirkel en ligt midden in de woeste Noorse zee. Een geweldige uitdaging voor de beide broers om daar met hun Volvo uit 1986 naar toe te rijden over gladde wegen met sneeuw en ijs. Een ultieme uitdaging dus om met behendigheid, goed navigeren en anticiperen de Arctic Challenge te voltooien.   Voor een groot deel bestaat de Tour uit rijden over sneeuw en ijs en kun je in heel barre omstandigheden terechtkomen. Er is wel een rustdag, maar die dag kunnen alle teams deelnemen aan een winteractiviteit en kan er nog wel een klassementsproef zijn. De The Arctic Challenge Tour omvat een aantal etappes. Door slim te navigeren moet de meest ideale route worden gevonden met in achtneming van de wettelijke verkeersregels. Daarnaast zullen er een aantal klassementsproeven zijn die mede de eindstand van elke etappe en uiteindelijk het eindklassement zullen aangeven. Vooraf is bij de deelnemers niet bekend welke route gereden gaat worden.

Ice-Road-Tukkers-voor-web
Verdere informatie
De Arctic Challenge is vanaf 4 februari 2018 te volgen via RTL7 die tijdens de rit opnames maakt. Beide broers zullen in hun opvallende witte Volvo uit 1986, helemaal beplakt met de logo’s van de sponsoren, zeker de aandacht trekken. Wilt u ook sponsor worden? Dit kan door geld over te maken naar de Stichting Ice Road Tukkers/Twentse Wensambulance: NL53RABO0325383952, elke euro gaat naar dit goede doel. Wij wensen Evert en Conrad veel succes met hun 7000 kilometer lange tocht.


Intro:

Op 13 januari vertrokken Evert Groothuis (Ootmarsum) samen met zijn broer Conrad Groothuis (Vasse)  voor een lange tocht naar de Lofoten.   De Groothuis broers doen mee aan de Arctic Challenge en leggen in 9 dagen 7000 kilometer af onder veelal winterse omstandigheden met temperaturen, die kunnen dalen tot -40 ⁰ Celsius. Als zakenpartner van Groothuis Schilderwerken te Ootmarsum hebben wij deel genomen en een hart onder de riem gestoken, aan de sponsoring van deze Ice Road Challenge. De gebroeders Groothuis zullen 7000 kilometer afleggen onder barre omstandigheden voor hun fantastische doel: "De Twentse Wensambulance" 


Afbeelding:

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Opstap Personeelsdiensten

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

wenst u allen, hele fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

 

 

Kerst 2017


Intro:

Kerst 2017


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f316/Kerst_2017.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Werkzaamheden buitenring Parkstad Limburg

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

De Buitenring Parkstad Limburg heeft een duidelijk doel: zorgen dat de bereikbaarheid van en binnen de regio Parkstad sterk verbetert. De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen die door woonkernen leiden ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied. Onze opdrachtgever Rasenberg Wegenbouw B.V. is hier samen met onze werknemer Dennie Alfter werkzaam. 

De Buitenring wordt een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg, waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken en Schinnen deel van uitmaken. De autoweg bestaat straks uit twee rijbanen van elk twee rijstroken. De maximale snelheid buiten de bebouwde kom wordt 100 km per uur, met uitzondering van de trajecten door de Brunssummerheide en het Geleenbeekdal. Hier is de maximumsnelheid 80 km per uur.

Samen met de aanleg van de Buitenring worden ook de provinciale wegen N298, N299 en N300 verbeterd. Zo ontstaat een fijnmazig wegennet, met een hoogwaardige verbinding rond de regio en een goede aansluiting op de hoofdwegen binnen Parkstad, zoals de Binnenring Parkstad. Zo zijn woonwijken, bedrijven en toeristische attracties in de regio straks beter te bereiken

 

Dennie Alfter Rasenberg

 

Buitenring Parkstad

Bron: Buitenring.nl

 

 

 


Intro:

De Buitenring Parkstad Limburg heeft een duidelijk doel: zorgen dat de bereikbaarheid van en binnen de regio Parkstad sterk verbetert. De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen die door woonkernen leiden ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied. Onze opdrachtgever Rasenberg Wegenbouw B.V. is hier samen met onze werknemer Dennie Alfter werkzaam.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f314/Dennie_Alfter_Rasenberg.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Grote stijging schilder opdrachten verwacht

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

 

USP voerde het onderzoek uit onder 500 woningeigenaren, in opdracht van werkgeversorganisatie OnderhoudNL. Het uitgestelde onderhoud aan particuliere woningen wordt door de consument in de komende 1 á 2 jaar alsnog uitgevoerd. De onderzoekers concluderen dat dat zal leiden tot een stijging in de opdrachten voor professionele bedrijven in de onderhoudssector. Met name schilders-en onderhoudsbedrijven (binnen en buiten) zullen profiteren van de onderhoudsplannen van de consument.

Buiten- en binnenschilderwerk meest uitgesteld

De afgelopen 2 jaar heeft een kwart van de Nederlandse particuliere woningeigenaren gepland onderhoud aan de woning uitgesteld. De werkzaamheden die het meest werden uitgesteld zijn buitenschilderwerk en binnenschilderwerk. Deze werkzaamheden werden in respectievelijk 28% en 23% van de gevallen uitgesteld. Andere werkzaamheden die regelmatig werden uitgesteld zijn werk aan kozijnen/profielen (12%), buitendeuren (10%) en binnendeuren (10%).

Slechte uitstraling van de woning

De belangrijkste redenen dat consumenten onderhoud aan de woning uitstelden zijn het stellen van andere prioriteiten of dat het geen urgente noodzaak heeft (39%) en het gebrek aan financiële mogelijkheden (38%). Van de consumenten die het onderhoud aan de woning uitstelden geeft 30% aan dat dit geleid heeft tot een slechte uitstraling van de woning. Dit uit zich onder andere in het bladderen van verf (27%) en houtrot (12%).

Verbeterde financiën, verhuizen

Van de consumenten die het onderhoud de afgelopen twee jaar uitstelden, geeft ruim driekwart (77%) aan dit onderhoud de komende twee jaar wel uit te gaan (laten) voeren. Bijna de helft (48%) geeft zelfs aan dit onderhoud voor het komende jaar gepland te hebben. Ongeveer één derde van de consumenten (31%) ziet de urgentie van het onderhoud in, waardoor het uitgestelde onderhoud de komende tijd toch uitgevoerd zal worden. In 20% van de gevallen zijn de verbeterde financiële omstandigheden een prikkel voor de consument om het onderhoud binnen twee jaar toch uit te gaan laten voeren. Ten slotte zijn verhuisplannen een duidelijke stimulans voor het laten uit voeren van onderhoud (18%). Slechts 12% is van plan het onderhoud helemaal niet meer uit te voeren.

 

Bron: SchildersVak


Intro:

Een kwart van de Nederlandse huiseigenaren heeft de afgelopen twee jaar het onderhoud aan de woning uitgesteld, blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy. Die onderhoudsprojecten komt in de komende twee jaar alsnog op de markt. Dat betekent meer werk voor de schilder.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f312/opknap-huis.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Eerste Kamer akkoord met Verzamelwet SZW 2018

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Het wetsvoorstel voor de Verzamelwet SZW 2018 is door de Eerste Kamer. De wet brengt onder meer wijzigingen aan in de no-riskpolis, het meerlingenverlof en de Wet tegemoetkomingen loondomein.

In augustus publiceerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het wetsvoorstel voor de Verzamelwet SZW 2018. Halverwege november stemde een meerderheid van de Tweede Kamer voor het wetsvoorstel. Deze week ging ook de Eerste Kamer akkoord. De Verzamelwet SZW 2018 werd daar als hamerstuk afgedaan.

Meerlingenverlof, no-riskpolis, WTL, LIV en meer

De Verzamelwet SZW 2018 regelt onder andere het volgende:

 • De leeftijdsgrens voor de no-riskpolis gaat per 1 januari 2018 naar 56 jaar.
 • Per 1 april 2018 kan een werkneemster met een meerlingzwangerschap langer verlof krijgen.
 • De huidige mogelijkheid om specifiek jongeren of ouderen te werven vervalt, maar hiervoor in de plaats komt mogelijk een structurele regeling voor bewust leeftijdsonderscheid.
 • Organisaties moeten in 2018 mogelijk twee maanden langer wachten op het LIV. Of de werkgever voor een werknemer het LIV kan ontvangen, hangt af van zijn sv-loon.
 • Er is een reparatieregeling voor ongewild publiek verzekerden opgesteld.
 • Werknemers met een ongewenste aanvullende WW-uitkering kunnen deze stopzetten.
 • Er komt een nieuwe wettelijke verplichting om het loon op tijd te voldoen.

Bron: Rendement Uitgevers

 


Intro:

Het wetsvoorstel voor de Verzamelwet SZW 2018 is door de Eerste Kamer. De wet brengt onder meer wijzigingen aan in de no-riskpolis, het meerlingenverlof en de Wet tegemoetkomingen loondomein.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f310/szw-logo_vk.png

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Jonge werknemers zien flexwerk als kans

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

 Jonge werknemers zijn positief
Van alle leeftijdsgroepen zijn jonge werknemers het meest positief over hun loopbaan en de arbeidsmarkt in het algemeen. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 75 procent van alle sollicitanten jonger dan 30 denkt binnen 3 maanden een baan te kunnen vinden. Ter vergelijking: bij werknemers tussen de 30 en de 50 is dat 60 procent, daarboven nog maar 43 procent. Jongere werknemers zijn bovendien optimistisch over de ontwikkeling van hun carrière: zo verwacht bijna 80 procent het komend jaar promotie te zullen maken. Bij werknemers tussen de 30 en 50 is dat iets meer dan 59 procent, en daarboven slechts 32 procent.

Vrijheid van flexcontracten
Vanuit traditioneel oogpunt hebben vooral jongere werknemers dus het minste baanzekerheid. Waarom dan toch die positieve houding? Joost Fortuin, Managing Director van PageGroup Nederland, ziet meerdere belangrijke redenen. Als eerste is daar de vrijheid van flexcontracten. Fortuin: "Jonge mensen willen de tijd nemen om te ontdekken welke richting ze hun carrière op willen sturen. De contractvorm maakt ze dan niet zoveel uit: dat gaat pas later in hun carrière een rol spelen, als er eventueel kinderen komen en de hypotheek afgelost moet worden."

Bijna één miljoen vacatures
Uit cijfers van het UWV blijkt bovendien dat er in 2017 bijna één miljoen vacatures waren. Een groot deel daarvan bestaat uit opdrachten voor zzp`ers, tijdelijke contracten en uitzendkrachten.  "Omdat jongere werknemers de grootste groep vormen onder flexwerkers profiteren zij het meest van de aantrekkende arbeidsmarkt," stelt Fortuin. "Vooral in dienstverlening, de zorg en de detailhandel is het aanbod flink gestegen. In de techniek en ICT is er zelfs een tekort aan goede kandidaten."

Brede ontwikkelingskansen
Als laatste zijn er nog de brede ontwikkelingsmogelijkheden. Fortuin: "Freelancen en flexwerken wordt zeker door starters op de arbeidsmarkt gezien als een goede manier om veel ervaring op te doen in verschillende sectoren." Zo verwacht meer dan 85 procent van de sollicitanten onder de 30 de komende maanden meer professionele vaardigheden te ontwikkelen, en voorziet bijna 70 procent een uitbreiding van zijn of haar takenpakket.

 

Bron:Managmentonline


Intro:

Werknemers jonger dan 30 zijn ondanks flexibele arbeidscontracten zeer positief over hun carrièremogelijkheden en de arbeidsmarkt in het algemeen. 

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Job Applicant Confidence Index (JACI) van PageGroup. Voor de studie werden 667 werkzoekenden tussen de achttien en de 65 ondervraagd.
Veel nieuwe werknemers beginnen hun carrière met een flexcontract: volgens recente cijfers van het CBS telt Nederland 1,8 miljoen flexwerkers en ruim een miljoen zzp’ers. Bijna een kwart van de beroepsbevolking tussen de 25 en 35 werkt als flexwerker, negen procent als zzp’er. Hoe ouder werknemers worden, hoe minder ze flexwerken: vanaf 35 jaar daalt het percentage sterk. Slechts iets meer dan acht procent van de 55-plussers flexwerkt.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f308/Detachering.png

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

De eerste bon is uitgereikt!

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Theo Akkermans uit Vugt is metselaar van beroep wij spraken hem op de SGA Vakdagen te Gorinchem. Ook hij deed een poging om met het sjoelen een high score neer te leggen. Met 41 punten, is dat Theo dan ook gelukt. René Hoogenberk reikte afgelopen maandag, samen met onze directeur Klaas Bakker aan Theo de Praxis bon ter waarde van € 75,00 uit. Van harte gefeliciteerd en wij wensen Theo veel klusplezier!

Theo Akkermans uit Vught met de praxis bon

Foto van links naar rechts: Theo Akkermans en René Hoogenberk


Intro:

Theo Akkermans uit Vugt is metselaar van beroep wij spraken hem op de SGA beurs te Gorinchem. Ook hij deed een poging om met het sjoelen een high score neer te leggen. 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f306/Praxis_cadeaubon.png

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Werkzaamheden aan de groene loper zijn gestart A2

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

In januari hebben wij een artikel gewijd aan de A2 tunnel bij Maastricht en over waarom deze zo bijzonder is. Hieronder vind u een link naar dit artikel. 

https://www.opstapnaarwerk.nl/nieuws/270-waarom-is-de-nieuwe-a2-tunnel-in-maastricht-zo-bijzonder

Inmiddels kunnen wij u melden dat na de opening van de tunnels ontzettend hard is doorgewerkt aan de verdere ontwikkeling van  het gebied boven en rondom het traject van de tunnelbuizen te Maastricht. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project de Groene Loper. Hierbij worden naast traditionele werkmethodes ook gebruik gemaakt van de nieuwste technologien en innovaties. De wandel- en fietspaden worden aangelegd middels GraviLyn. Dit  bestaat uitsluitend uit natuurlijke materialen. Het is een mengel van Dolomietsplit - ook wel Gravier d'Or genaamd - en lijnolie. De trottoirbanden worden in 1 keer gegoten met beton.  Dat is een snelle en efficiënte methode om mooie, vloeiende lijnen langs het toekomstige fiets- en wandelpad te kunnen realiseren. Op veel plekken op de Groene Loper zijn deze opsluitbanden inmiddels aangebracht.

In deze link kunt u in één oog opslag zien hoe het project vordert. www.mijngroeneloper.nl

 

collage 2017 11 10 1

Daarnaast bevindt zich in de nabije omgeving in een afrondende fase het project bij de AH XXL te Maastricht. Dit is een reconstructie van de parkeeromgeving tbv de AH en aanliggende woningen.

Op deze deelprojecten zijn meerdere werknemers van Opstap actief, deze zijn ingeleend door Rasenberg Infra. Leuk om te vermelden is dat naast vakmensen ook een aantal leerlingen c.q. potentiele leerlingen worden ingezet om nieuwe instroom binnen de sector te stimuleren.

 


Intro:

n januari hebben wij een artikel gewijd aan de A2 tunnel bij Maastricht en over waarom deze zo bijzonder is. 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f304/collage-2017-11-10_1.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Wet en Regelgeving

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

UWV

 

Het wordt voor werkgevers aantrekkelijker om hun werknemers een vast contract aan te bieden, omdat de coalitie vindt dat de flexibilisering van de arbeidsmarkt doorgeschoten is. Werkgevers hoeven mensen pas na drie jaar werken op tijdelijke contracten een vast contract aan te bieden. Nu is dat na twee jaar.

Partners hebben vanaf 2019 recht op vijf dagen betaald verlof na de geboorte van hun kind. Nu zijn dat twee dagen. In 2020 wordt dit partnerverlof nog verder uitgebreid. Dan mag een partner vijf weken verlof opnemen tegen 70 procent van zijn of haar loon. Dat kan tot een halfjaar na de geboorte van hun kind.

Werkgevers met weinig personeel hoeven zieke werknemers niet langer twee jaar door te betalen, maar één jaar. Voor de zieke werknemer verandert er niets, want er komt voor het tweede jaar een soort verzekeringspotje waaraan alle kleine werkgevers meebetalen.

Het pensioenstelsel wordt vernieuwd. De huidige 'doorsneesystematiek' wordt afgeschaft. In dat systeem betaalt iedereen, ongeacht leeftijd, hetzelfde percentage aan pensioenpremie en bouwt dus hetzelfde pensioen op. Terwijl het geld dat jongeren nu inleggen, langere tijd kan renderen dan het geld dat ouderen nu aan premie betalen. Het kabinet wil daarom gaan werken met persoonlijke pensioenpotjes. Wel blijven we samen de risico's delen. Het kabinet laat zich over het nieuwe stelsel adviseren door de Sociaal-Economische Raad, werkgevers en werknemers.


Intro:

Het wordt voor werkgevers aantrekkelijker om hun werknemers een vast contract aan te bieden, omdat de coalitie vindt dat de flexibilisering van de arbeidsmarkt doorgeschoten is. Werkgevers hoeven mensen pas na drie jaar werken op tijdelijke contracten een vast contract aan te bieden. Nu is dat na twee jaar.

 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f302/UWV.png

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Tekort aan vakkrachten – Samen oplossen!

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

 Werkhanden samenwerken

                                                                    

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen een kans op betaald werk

In dit artikel vragen wij extra aandacht voor een probleem waarmee partijen binnen de Bouwnijverheid steeds meer worden geconfronteerd. Door het schreeuwende gebrek aan technisch personeel zijn er diverse zij-instroom-projecten en activiteiten gestart, om dit tekort enigszins te verminderen. Hierbij informeren wij u over de initiatieven binnen Opstap.

Werkgelegenheidsprojecten

In Nederland zijn er meerdere werkgelegenheidsprojecten gestart om voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid te creëren werkervaring op te doen en daarmee de kans op een baan te vergroten. De Bouwnijverheid staat te springen om geschoolde arbeidskrachten, terwijl er grote groepen werknemers thuis zitten zonder werk. De Participatiewet geeft gemeentes een centrale rol om specifieke doelgroepen (uitkeringsgerechtigden) middels diverse projecten in te laten stromen in de reguliere arbeidsmarkt. Het principiële uitgangspunt hierbij is, dat deze mensen worden ondersteund op basis van wat men (nog) wél kan in plaats van wat men niet (meer) kan. Daarbij gebruikte instrumenten zijn o.a.

 • Loonkostensubsidies
 • Gemeentelijke subsidies
 • Sectorplannen
 • Proefplaatsingen (werkervaring met behoud van uitkering)

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ziet Opstap het als een morele en logische plicht om perspectief te bieden aan deze doelgroep en daarmee tegelijkertijd het personeelstekort binnen betreffende branches te verminderen. Speciaal hiervoor is er binnen Opstap een projectgroep ‘Participatie’ actief, die nauw contact onderhoudt met de relevante partijen in de markt, zoals gemeentes, UWV, opleidings- en onderwijsbedrijven, Vluchtelingen Werk en uiteraard het bedrijfsleven. Opstap beschikt over een landelijk netwerk van relaties die, zo blijkt in de praktijk, graag mee willen werken om deze doelgroep kansen te bieden.

De duurzame aanpak van begeleiding, bemiddeling en opleiding heeft zich inmiddels bewezen en tot mooie successen geleid. Diverse kandidaten zijn, na het doorlopen van dit traject, inmiddels binnen de bedrijfstak aan het werk. Meer over dit onderwerp kunt u de komende tijd van ons verwachten!

Een greep uit de lopende projecten van Opstap

Project schildersbedrijfstak
OnderhoudNL

OnderhoudNL heeft ESF-subsidie aangevraagd en gekregen voor een zij-instroom-project. Dit in samenwerking met de drie uitzendpartners: Opstap, Randstad en Faber. Zij zijn verantwoordelijk voor de werving & selectie en bemiddeling van kandidaten.

Project statushouders

vluchtelingenwerk

Een statushouder is een vluchteling die is ingeburgerd, een verblijfsvergunning, woonruimte en uitkering heeft én in Nederland mag werken. Samen met VluchtelingenWerk en gemeentes  selecteren wij kandidaten, die in hun thuisland ruime ervaring hebben met een functie in de bouw.

Project gemeente Enschede i.s.m. SWB
Gemeente Enschede logoswb logo

Enschede en Opstap werken hier samen met SWB (Sociaal Werkleerbedrijf Midden Twente).
Werkzoekenden met een Participatie uitkering worden na een voorschakeltraject van 12 weken bij SWB en aantoonbare geschiktheid, aangemeld voor een BBL-opleiding en begeleid naar een reguliere baan.

Behoud van vakkrachten in de bouw

schilderscoolbouwmensen

Opstap, Bouwmensen Twente Hengelo en Schilder^sCOOL Hengelo werken samen, om te voorkomen dat talentvolle leerlingen tijdens en na de opleiding de bouw dreigen te verlaten.

Maatwerkprojecten

 Op verzoek van en in samenwerking met gemeentes worden door Opstap op maat gesneden arbeidsbemiddelingstrajecten ontwikkeld en tot uitvoering gebracht.

 

Bent u geïnteresseerd om samen met Opstap  uw steentje bij te dragen
of heeft u ideeën over de invulling, schroom dan niet en bel:
0800-0202800

 

Opstap streeft naar een netwerk van maatschappelijk en sociaal betrokken werkgevers. Samen met u selecteren wij geschikte en arbeidsfitte kandidaten voor uw werkzaamheden en nemen u alle zorg uit handen.

 

opstap logo20jaar Bestaan OP

 

Do IT

 


Intro:

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen een kans op betaald werk.

In dit artikel vragen wij extra aandacht voor een probleem waarmee partijen binnen de Bouwnijverheid steeds meer worden geconfronteerd. Door het schreeuwende gebrek aan technisch personeel zijn er diverse zij-instroom-projecten en activiteiten gestart, om dit tekort enigszins te verminderen. Hierbij informeren wij u over de initiatieven binnen Opstap.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f300/Werkhanden_samenwerken.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Wat wil het nieuwe kabinet?

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Belastingen

 • Belasting verlagen: Het kabinet wil de komende jaren de belasting verlagen, vooral voor de middeninkomens. Die zouden in totaal 6 miljard aan lastenverlichting opleveren. Daarvoor wil het kabinet het belastingstelsel hervormen. Op dit moment zijn er vier belastingschijven. Dat zouden er twee moeten worden. Voor de meeste belastingplichtigen gaat dan hetzelfde tarief gelden, van bijvoorbeeld 35 procent. Alleen de tien procent allerrijksten betalen dan meer belasting. Om dit te bekostigen, gaat het lage btw-tarief van 6 procent omhoog.
 • Hypotheekrenteaftrek: Ook zal de hypotheekrenteaftrek vanaf 2020 versneld worden verlaagd. Vanwege alle problemen bij de Belastingdienst zal het hoe dan ook nog even duren voordat een grote belastinghervorming kan worden doorgevoerd.
 • Voordeel bedrijven: Bedrijven gaan de komende jaren miljarden minder belasting betalen. Het 25-procentstarief voor de vennootschapsbelasting gaat naar 21 procent. Het lage tarief voor de eerste 200.000 euro aan winst gaat ook omlaag: van 20 naar 16 procent.
 • Meer spaargeld: Het kabinet gaat de vermogens minder zwaar belasten. Het bedrag dat vrijgesteld is van belasting, gaat omhoog naar 30.000 euro.

Werk en arbeid

 • Arbeidsmarkt: Het ontslagrecht wordt versoepeld, werkgevers hoeven pas na drie jaar in plaats twee jaar een vast contract aan te bieden. Zo zouden meer mensen een vast contract moeten kunnen krijgen, is het idee. Zelfstandigen krijgen weer te maken met nieuwe regels.
 • Vaderschapsverlof: Het kabinet verruimt het het vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen. Ook krijgen vaders de mogelijkheid om vijf weken vrij te krijgen voor 70 procent van het loon.
 • Zieke werknemers: Kleine bedrijven hoeven zieke personeelsleden nog maar één jaar door te betalen. Dat is nu, net als bij grotere bedrijven, twee jaar. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat kleine bedrijven vaker mensen in dienst nemen. Het is niet zo dat de zieke werknemer uiteindelijk minder geld krijgt: alle kleine werkgevers doen geld in pot, zodat ze de risico's spreiden.
 • Minimumum-uurtarief zzp'ers: Maaltijdbezorgers, schoonmakers en andere zzp'ers die tegen een te laag tarief werken, worden niet meer als zelfstandige gezien. Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komt met een minimumuurtarief voor zzp'ers. Wie minder verdient, is geen zelfstandige.

Onderwijs

 • Tekst van Wilhelmus: Het kabinet wil dat scholen les geven in de tekst, betekenis en melodie van het Wilhelmus. Ook is het de bedoeling dat scholieren in elk geval één keer in hun schoolcarrière het Rijksmuseum en de Tweede Kamer bezoeken. Jongeren krijgen straks voorrang op een baan bij de overheid als ze zich eerst een tijd vrijwillig hebben ingezet voor de samenleving.
 • Leenstelsel studenten: Het leenstelsel dat is ingevoerd onder het kabinet Rutte-II blijft. CDA en ChristenUnie wilden de basisbeurs laten terugkeren, maar dat is op de onderhandelingstafel gesneuveld. Wel krijgen eerstejaarsstudenten een korting op het collegegeld.
 • Verlaging werkdruk: Het kabinet trekt bijna 500 miljoen uit voor de verlaging van de werkdruk voor leerkrachten in het basisonderwijs. Het geld kan onder meer besteed worden aan extra onderwijsassistenten en kleinere klassen. Eerder was al duidelijk er 270 miljoen euro bijkomt om de salarissen van de leerkrachten te verhogen.

Wonen

 • Isoleren huurhuizen: Het kabinet wil woningcorporaties stimuleren om huurwoningen extra te isoleren. De verhuurdersheffing, de belasting voor woningcorporaties, zou dan met 100 miljoen euro omlaag gaan. 
 • Hypotheek aflossen duurder: Wie de hypotheek op zijn huis volledig heeft afgelost, is in de toekomst duurder uit. Het nieuwe kabinet wil namelijk af van de zogeheten Wet Hillen, die voorkomt dat mensen die hun hypotheek hebben afgelost meer moeten betalen voor hun woningbezit.​ In twintig jaar tijd moet de maatregel stapje voor stapje afgebouwd.
 • Gas: De belasting op gas gaat omhoog, op elektriciteit juist omlaag. 

Alexander Pechtold en Mark Rutte. Foto: ANP.  

Klimaat

 • Kilometerheffing: De onderhandelaars hebben gesproken over een kilometerheffing voor vrachtverkeer. Hoe dit er precies uit komt te zien is nog niet duidelijk.
 • Vliegen: Het wordt duurder om te vliegen vanwege een extra belasting.
 • Klimaatwet: Er komt een klimaatwet, met juridisch afrekenbare milieudoelen, zoals­­ het terugbrengen van de CO2-uitstoot. De komst van een klimaatwet is een vurige wens van D66 en ChristenUnie. 

Medisch-ethisch

 • Euthanasie: Er worden geen nieuwe voorstellen gedaan voor de uitbreiding van de Euthanasiewet (voltooid leven).
 • Embryowet: Het stamcelonderzoek, ook bekend als de Embryowet, wordt uitgebreid.
 • Geslachtsregistratie: Het nieuwe kabinet gaat niet meer onnodig het geslacht van mensen registreren en gaat waar mogelijk genderneutraal werken. Ook wordt Artikel 1 van de Grondwet over gelijke behandeling aangevuld, daar komt expliciet te staan dat discriminatie wegens seksuele oriëntatie niet is toegestaan.

Sybrand Buma, Gert-Jan Segers en Carola Schouten. Foto: ANP.

Veiligheid

 • Defensie: Defensie krijgt er zo'n 1,5 miljard euro bij. Zo'n 1 miljard van het bedrag gaat naar achterstallig onderhoud, de overige 0,5 miljard is bedoeld voor uitbreiding.​
 • Criminelen: Criminelen met een celstraf komen minder snel vervroegd vrij.​
 • Gevangenisstraf: De vervroegde vrijlating van criminelen aan banden wordt gelegd. De onderhandelaars willen dat straffen in de toekomst nog steeds met een derde ingekort kunnen worden, maar nooit met meer dan twee jaar.

Vluchtelingen

 • Migratie: De toegang van migranten tot een uitkering wordt beperkt. Vluchtelingen met een verblijfsstatus krijgen in de eerste twee jaar dat ze in Nederland verblijven, geen recht meer hebben op zorgtoeslag, huurtoeslag en bijstand. Gemeenten zorgen 'in natura' voor huisvesting, een zorgverzekering en begeleiding bij het integratieproces.
 • Kinderpardon: Het kinderpardon blijft zoals het is en wordt niet uitgebreid.​

Diversen

 • Legale wietteelt: Het nieuwe kabinet gaat toestaan dat in een aantal gemeenten legale wiet wordt verspreid. De overheidswiet wordt landelijk geteeld en vervolgens verspreid onder zes tot tien gemeenten. Het is een proef om te kijken of met legale teelt de criminaliteit afneemt en de wiet minder schadelijke stoffen kan bevatten.
 • Aanpak armoede: Het nieuwe kabinet wil het aantal huishoudens met problematische schulden terugdringen. Het stapelen van boetes en malafide incassobureaus worden aangepakt.
 • Eigen risico: Het eigen risico in de zorg gaat de komende jaren niet omhoog. Het blijft dus 385 euro. Om dat te compenseren stijgt de zorgpremie. Dat gaat zo: het kabinet ging al uit van een stijging van 6 euro per maand volgend jaar. Doordat het eigen risico niet stijgt, wordt dat nu 6,80 euro per maand. Eigenlijk hoort dit niet in het rijtje uitgelekte plannen thuis. Dit is namelijk het enige plan dat al officieel is aangekondigd door informateur Gerrit Zalm. 
 • Geld voor wegen: De komende jaren gaat er ruim twee miljard euro extra naar asfalt, openbaar vervoer en waterwegen. Ook komt er meer geld voor fietspaden. Verkeersovertreders die keer op keer over de scheef gaan, krijgen hogere boetes. Op sommige spoortrajecten gaan meer Sprinters rijden en de snelwegen zullen weer zijn verlicht als het donker is.
 • Gekozen burgemeester: De weg wordt vrijgemaakt hiervoor. Het kabinet schaart zich achter de grondwetswijziging die dat mogelijk maakt. Hoe de burgemeestersverkiezing gaat verlopen, gaat het kabinet nog uitwerken.

Bron: RTL Nieuws


Intro:

Maandenlang hielden de onderhandelaars tijdens de formatie de kaken stijf op elkaar, maar er wordt steeds meer bekend van het regeerakkoord dat deze week wordt gepresenteerd.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f298/Rutten.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

20 jaar Opstap Personeelsdiensten

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Naast onze opdrachtgevers en werknemers waren onze collega's uit het land ook aanwezig bij dit heugelijke feit. 

Het woord van welkom kwam van onze adviseur Anne Boswinkel. 

Wij kennen bijzondere mensen, Klaas Bakker onze directeur die destijds een goede zet heeft gedaan om dit prachtige bedrijf over te nemen, ook willen wij heel even stil staan bij Henk van Oene, onze commercieel directeur waarvan wij vorig jaar veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen. 

Daarnaast hebben wij ook bijzondere mensen in ons netwerk en ook bijzondere mensen die al jaren voor ons werken.

Jimmy Hoekman, 65 jaar, hij werkt nog steeds als GWW'er. Anne heeft uitgezocht hoeveel uren Jimmy gemiddeld per week werkt. Gemiddeld werkt hij 55 uur per week, op 12 december zal hij met Pensioen gaan.

Daarnaast kennen wij Rudy Wessels, hij is al 20 jaar onze contactpersoon bij het UWV.

Wij kennen ook langdurige dienstverbanden:

Onze eigen collega's met 12,5 jarig dienstverband: Danny van den Akker adviseur Limburg, Fabian de Nie adviseur West Nederland, Tjemme van der Meer adviseur Friesland.

Laura van der Beek van onze administratie is in januari 12,5 jaar in dienst en Senada Cekic hoofdadministratie viert in februari 2018 haar 12,5 jarig dienstverband. Dit is toch wel heel bijzonder in de uitzendbranche. 

Zo kennen wij ook nog Opdrachtgevers langer dan 12,5 jaar: Schildersbedrijf H.A. de Koning en Aannemingsbedrijf Weijermars B.V.

Onze werknemer Wim Modderman, 63 jaar oud, als beroep ijzervlechter hebben wij gisterenavond ook extra in het zonnetje gezet. Hij is vanaf 2003 bij ons in dienst. Eerst heeft hij bij Holterman Wapeningsstaal gewerkt daarna vanaf 20 augustus 2007 bij van Hilst en Zn. B.V.

 

collage 2017 10 05 feest

 

collage 2017 10 05 feest2


Intro:

Wij hebben gisteren ons 20 jarig bestaan gevierd met ons regiokantoor Enschede. Ons Jubileum hebben we samen met onze opdrachtgevers en werknemers uit de regio gevierd. Hiervoor hadden wij een heus foodfestival op touw gezet bij het Twentskwartiertje. Wij kunnen terug kijken op een geslaagde avond. 


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f296/20jaar_Bestaan-OP.jpg

This template is based on the Smarty template engine
Please find the documentation at http://www.form2content.com/documentation.
The list of all possible template parameters can be found here.

Swim to Fight Cancer

This is an automatically generated default intro template - please do not edit.


Bericht:

Dit evenement is een recreatief zwemevent in een stads decor, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor de bestrijding van kanker. Het zwemevent is een van de initiatieven van de stichting Fight cancer, die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Met de fondsen die worden geworven financiert de stichting, via KWF Kankerbestrijding,  wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kanker-bestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie. Het specifieke doel van Swim to Fight Cancer is het ondersteunen van jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekend ideeën. Samen maken we een vuist tegen kanker. Fabian de Nie, adviseur bij Opstap Personeelsdiensten in de regio Noord-Holland is een fervent triatlonatleet en heeft ook dit jaar weer deelgenomen aan deze wedstrijd. Mede door zijn inzet zijn er weer diverse donaties binnengekomen. En dát melden wij, collega’s, met trots!

Bron:

https://hoorn.swimtofightcancer.nl/

Fabian swim to fight cancer


Intro:

Hartelijk dank voor alle donaties namens Fabian de Nie adviseur Opstap Personeelsdiensten.


Afbeelding: https://www.opstapnaarwerk.nl/images/website/p1/f294/Fabian_swim_to_fight_cancer.jpg