Het zijn onzekere tijden, maar dit kunt u van ons verwachten!

Er is al veel gezegd en geschreven over de huidige crisis. Zowel persoonlijk als zakelijk, waarbij onder andere veel bedrijven het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Als Opstap mogen we echter niet klagen. Dagelijks monitoren we de ontwikkelingen en net als onze opdrachtgevers werken we er hard aan om de voortgang van het werk overeind te houden. Gelukkig ervaren wij als Opstap dat onze mensen en de bedrijven waarvoor zij werken nog volop actief zijn. En als het bij u doorloopt, dan ook bij ons!

Lees meer...

OnderhoudNL Joey

ARNHEM - Khalid Fares (34) is in Arnhem aan het werk op een project van Verhoeven Vastgoedverbeteraars. In zijn geboorteland Syrië was hij ook schilder.

Via OnderhoudNL-partner Opstap Personeelsdiensten kwam hij als statushouder in een opleidingstraject terecht. Dat heeft hij met glans doorlopen. Zijn nieuwe werkgever is blij met hem.

Eddy Ligtenbarg:
‘Belangrijk dat deze mensen worden gezien als welkome instroom, niet alleen als ‘handjes’’

“Khalid past goed in de groep. Hij pakt het snel op en heeft echt liefde voor het vak”. Eddy Ligtenbarg is bedrijfsleider bij Verhoeven Vastgoedverbeteraars. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf plaats biedt aan een statushouder.

Ook zij-instromers uit andere richtingen zijn welkom om het vak te leren. “We werken daarvoor uitsluitend met Opstap”, stelt Ligtenbarg. “Dat is een OnderhoudNL Partner die betrouwbaar is en onze cao hanteert. De samenwerking loopt uitstekend.”

Goede match

Voor Joey Krabben, adviseur bij Opstap, is deze ‘match’ een prachtig voorbeeld. “Dit is mogelijk als alle partijen zoals de gemeente, Opstap, de schildersvakopleidingen van OnderhoudNL en het leerbedrijf op een goede manier samenwerken. Dat lukt in steeds meer regio’s. Inmiddels zijn we ook gestart met een pilot voor zij-instromende stukadoors. ”Khalid bleek al tijdens de eerste test een geschikte kandidaat voor het scholingstraject. “Daarna werkte hij bij Schildersbedrijf Van Asselt, maar wilde graag bij een wat groter bedrijf ervaring opdoen. Verhoeven stond daarvoor open.”

Welkome instroom

Het succes wordt volgens Krabben voor een belangrijk deel bepaald door de instelling van het bedrijf: “Khalid wordt begeleid door een speciaal getrainde leermeester en door het hele bedrijf heen wordt er meegewerkt om hem een goede plek te geven.” Voor Ligtenbarg en zijn collega’s is dat inmiddels vanzelfsprekend: “Het is eigenlijk niet veel moeite. Het is een kwestie van doen. Leg het uit binnen je bedrijf, borg de begeleiding en richt het zo in dat je ook echt de tijd hebt om de deelnemers wat te leren. Het is belangrijk dat bedrijven in onze sector deze mensen gaan zien als welkome instroom, niet alleen als ‘handjes’. Met leerlingen alleen redden we het niet.”

Blijven leren

Khalid heeft zijn draai in het team gevonden, al was het in het begin best moeilijk om de Nederlandse werkmethode aan te leren. De taal heeft hij redelijk onder de knie. “Ik leer steeds meer door thuis kinderprogramma’s te kijken. Mijn collega’s zijn aardig, ze behandelen mij met respect. Het liefst leer ik nog meer van het vak zoals spuiten, behangen en glaszetten.”

Bron: OnderhoudNL magazine 28-06-2019

1 jul 2019