opstap nieuwe instromer

Voor veel ondernemers is december de maand om even terug te blikken, maar vooral om vooruit te kijken. Economisch gezien gaat het veel bedrijven weer voor de wind en is deze periode ook een mooie gelegenheid om eens na te denken hoe ú een nieuwe instromer gaat helpen en begeleiden om zich in 2019 verder binnen uw branche te ontwikkelen. Wellicht is het zelfs een uitkomst als uw bedrijf het in 2019 nog drukker gaat krijgen.

De opdracht in 2018 was: Het personeelstekort aanpakken

Het personeelstekort aanpakken in de Bouw. Daar ging het om in 2018. Want de vraag naar goed geschoold personeel bleek vele malen groter dan het aanbod. Maar gelukkig zijn er inmiddels enorm veel stappen gezet. Dit zijn vier mooie voorbeelden die mede geholpen hebben om nog meer mensen te begeleiden naar werk in uw branche:

  • Middels een gericht subsidiebeleid (DWSRA) van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zijn nieuwe kandidaten voor diverse branches, waaronder de bouw- en schildersector, opgeleid. DWSRA staat kortweg voor “Dienstverlening Werkzoekenden en Samenwerking Regio Arbeidsmarkt”. Dit subsidiebeleid heeft als doel het voorkomen van werkloosheid en het bevorderen van de overgang van werk naar werk.
  • UWV en Gemeentes werken intensief samen in Werkgever Servicepunten (landelijk 35 locaties), om efficiënter en sneller geschikte kandidaten te selecteren en deze aan de markt te kunnen leveren.
  • OnderhoudNL, de werkgeversorganisatie in de Schilders- en Onderhoudsbranche, werkt binnen een DWSRA-subsidie-project samen met de regionale schildersvakopleidingen en de uitzendpartners Opstap, Faber en Randstad. Het doel is het selecteren en omscholen van WW-uitkeringsgerechtigden tot aankomend schilder.
  • Opstap personeelsdiensten gaat een unieke samenwerking aan met de twee andere partners, Faber en Randstad, om samen de personeelstekorten aan te pakken.

Nog meer mensen komen in aanmerking voor een baan in de Bouw

Naast het succes van dit specifieke DWSRA-traject is er nog meer positief nieuws te melden. Er zijn natuurlijk meer uitkeringsgerechtigden die in aanmerking komen voor een baan als timmerman of schilder. Denk aan statushouders, met vaak een verleden in de bouw, en mensen met een Wajong uitkering. De financiering dient weliswaar op een andere manier te worden verkregen, maar van de bestaande scholingsactiviteiten kunnen ook zij profiteren. Inmiddels is het DWSRA-traject verlengd tot 1 juli 2019 en krijgen we dus nog zes maanden extra de tijd om kandidaten te werven, op te leiden en naar een werkplek te bemiddelen.

Onze nieuwjaarswens voor 2019

Help deze mensen aan werk, zij verdienen die kans! Er staan straks weer nieuwe aankomende vakmensen voor u klaar met een goede basisopleiding en een praktijkervaring die zij tijdens aanvullende stages opdoen. Een kans geven betekent niet het oplossen van een tijdelijk personeelsprobleem, maar vooral een duurzame investering in de toekomst. Met nieuwe vakkrachten die constructief helpen om de continuïteit van úw onderneming en de branche te waarborgen

De werkgevers zijn aan zet

Personeelstekort? Bij Opstap personeelsdiensten geloven we dat er voldoende nieuwe vaklieden zijn die snel aan de slag kunnen. In 2018 hebben we met heel veel partijen een mooi fundament gelegd. Nu nog zorgen dat het werk ook wordt uitgevoerd!

Neem hier contact met ons op, of lees deze gerelateerde blog.

Samenwerk, is samen sterk! Fijne feestdagen en veel werkplezier toegewenst in 2019!

20 dec 2018