Opstap op het spoor 2

Recent ben ik naar de Bouwbeurs in Utrecht geweest. Dit keer met de trein, want de beurs ligt tegenover het centraal station. En als je weet dat parkeren daar al bijna twee tientjes kost, dan is de trein zo gek nog niet. Nog los van de files. Tijdens zo’n treinreis word je ook even uit de dagelijkse beslommeringen gehaald en schieten allerlei gedachten en ideeën voorbij, die je dan ook meteen kunt opschrijven. Een ontspannen ervaring dus.

Neem ik de aanbieding?

Als een echte Hollander googelde ik uiteraard eerst even naar goedkope treintickets. Die sites zijn er volop, maar dan blijkt het ticket doordeweeks niet geldig te zijn in de spitsuren. Weliswaar een stuk goedkoper, maar niet aantrekkelijk voor mij. Soms is het beter om extra te betalen voor meer flexibiliteit, omdat je zo je eigen tijd beter kan bepalen. Maar gezien de naderende voorjaarsvakantie wel een aanrader voor gezinnen. Een mooie gelegenheid om een dagje de trein te pakken. Budgettair aantrekkelijk én goed voor het milieu! Kinderen vinden het helemaal geweldig. Kijk, ook hier denken we met je mee! Klik maar hier voor deze treinkaartjes.

Dus werd het een origineel NS-ticket met meer vrijheid qua tijdsbesteding. Bij een beursbezoek weet je immers nooit hoe het loopt. De extra kosten konden weleens meer opleveren dan een besparing op mijn treinkaartje. Het bleek achteraf de juiste keuze.

Mijn eigen “spoorboekje” op de Bouwbeurs

Als ik naar een beurs ga, en dat geldt zeker voor de Bouwbeurs, dan bereid ik mij goed voor. Niet eenvoudig want je praat wel over 600 exposanten in 5 hallen! Dus van tevoren goed selecteren welke stands je tenminste wilt bezoeken is geen overbodige luxe. Mijn spoorboekje stond dit keer vooral in het teken van de ontwikkelingen in de bouwsoftware. Naast de traditionele leveranciers maakte ik ook kennis met een aantal nieuwe aanbieders, met moderne oplossingen voor met name het MKB-bedrijf. We hebben het dan onder andere over software voor de planning, projectbeheer, registratie van uren en materiaal, facturatie, relatiebeheer en documentenbeheer.

Welke richting gaat dit op?

Onze adviseurs denken en werken niet in vaste patronen, maar onderzoeken graag andere sporen in de samenwerking en dienstverlening. Op de eerste plaats zijn wij een organisatie die arbeidskrachten levert en inmiddels ook zij-instromers duurzaam bemiddelt naar werk in de bouwbranche. Maar door de diversiteit aan kennis binnen ons team bieden we onze klanten nog meer. Zoals antwoord geven op vragen over personeelsbeleid, arbeidsrecht, de cao en regelgeving. En als je wilt, ook meedenken over andere software.

In dit geval was dat laatste voor mij de belangrijkste reden om de Bouwbeurs te bezoeken, en mij te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen. Zo kan ik naar behoefte deze ervaringen en kennis weer met derden delen. Met een voldaan gevoel zat ik rond vijf uur weer in de trein met een tas vol nuttige informatie. Dat was dus anderhalf uur later geweest als ik zo’n aanbiedings-ticket had gekozen. Wat is wijsheid?

Tot slot

Als je meer wilt weten over de ontwikkelingen in de diverse bouwsoftware-systemen bel mij dan gerust! Of neem hier contact op als je wilt reageren of mogelijk een idee hebt wat ons allebei zal aansporen.

O ja! Misschien vind je het leuk. Via deze link krijg je een korte impressie van de Bouwbeurs 2019?

René Hoogenberk – Landelijk Adviseur: 06-22741749

19 feb 2019