Opstap carriere switches

Ga je dagelijks met plezier naar je werk toe en voel je je echt onderdeel van het grotere geheel? Wat waren destijds de drijfveren waardoor je nu deze baan hebt? Geld, doorgroeimogelijkheden of geluk? Mocht je dagelijkse geluk wat meer aandacht nodig hebben, lees dan hoe we ook jou vooruit kunnen helpen.

Een verhaal uit de Opstap praktijk

“Uitzendkrachten komen plotseling uit onverwachte hoeken” is wat we horen van Egbert Dekker onze adviseur in Noord Nederland. Het is hem opgevallen dat steeds meer mensen heel bewust carrière switches maken, waarbij het lang niet altijd meer gaat om ‘meer geld’ verdienen. “Er zijn mensen bij waarbij de organisatie door overnames steeds meer groeide, waardoor zij zich een nummer gingen voelen. Maar ook mensen die een goede baan in het ziekenhuis opgaven, omdat ze erachter kwamen dat ze toch liever iets met hun handen maken”, aldus Egbert. Deze mensen wagen een grote sprong omdat ze bereid zijn een vaste baan op te geven. Ze krijgen 38 dagen een basisopleiding, doen 3 weken stage en gaan dan voor een half jaar aan de slag, bijvoorbeeld bij een schildersbedrijf.

Welke kansen biedt Opstap dan?

Zelf heeft Egbert jarenlang in de bouw gewerkt en is hij een sprekend voorbeeld van iemand die binnen Opstap snel een carrièreswitch heeft kunnen maken. In 2011 werd contact met hem opgenomen en werd hij aangesteld als voorman timmerman. Al na anderhalf jaar, in oktober 2012, kreeg hij de kans om te solliciteren als adviseur voor de regio’s Friesland, Groningen en Drenthe. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor alle uitvoerende taken van de uitzendkrachten in deze drie regio’s.

Hoe wij je vooruit helpen!

“Een nieuwe baan kan heel snel gaan”, aldus Egbert. Hij noemt het voorbeeld van een dame die jarenlang als filiaalmanager bij Blokker gewerkt had, maar plotseling was haar baan voorbij. Ze nam op zaterdagochtend contact op met Egbert en maandag om 12:00 uur was ze al ingeschreven. Inmiddels is ze met veel plezier bij Opstap aan het werk.

We helpen je vooral vooruit door heel veel persoonlijke aandacht. Omdat we nagenoeg allemaal zelf een langdurige achtergrond in de bouw- en schilderwereld hebben spreken we dezelfde taal. Daar zit bij ons het onderscheidende vermogen. “Dat is waarom ik zo’n 90% van de tijd buiten kantoor ben en heel veel bij de mensen thuis aan de keukentafel zit om alle uitdagingen rondom een nieuwe baan met het thuisfront te bespreken”, sluit Egbert af.

Ook het gevoel dat je toe bent aan een carrière switch? Of misschien ken je iemand in jouw omgeving of netwerk?

Neem dan contact op met Egbert Dekker op telefoonnummer: 06-2274 4136 of bel het algemene nummer van Opstap: 0800 – 0202800

We nemen graag de tijd voor een goed gesprek en hopen dat je daarna met een lach op je gezicht naar je nieuwe werk gaat!

8 aug 2018