opstap werkloos 2

Er zijn steeds minder werklozen in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er begin dit jaar 367.000 werklozen in Nederland of te wel 4.1 procent van de beroepsbevolking. Dat is positief nieuws, met name ook voor de bouwnijverheid waar de grootste procentuele daling te zien viel van ruim 41%. Nederland barst van het werk als het om goede vaklieden gaat!

Waarom dan ‘help’ zult u denken?

De druk om kwalitatief werk

Kwantitatief is er helemaal geen probleem; als u een schilder, een aannemer, stukadoor of metselaar extra nodig heeft voor een groot project, dan staan er voldoende gemotiveerde mensen in de rij. De echte uitdaging is het hebben van kwalitatief goed opgeleide vaklieden, om ervoor te zorgen dat de verf symbolisch wat langer blijft zitten. Dat is waar op dit moment de grootste behoefte ligt.

“Vereniging Eigen Huis waarschuwt nieuwbouwkopers bij de oplevering van hun nieuwe woning scherp op fouten en gebreken te letten. Vorig jaar registreerden bouwkundigen van de vereniging gemiddeld 21 gebreken per woning. Dat is een stijging van maar liefst 40% ten opzichte van de crisisjaren, toen gemiddeld 15 opleveringspunten werden genoteerd”

Ervaren krachten, minder fouten

In de bouw-schilder- en afbouwbranche waar we sinds 1997 onze personeelsdiensten aanbieden gaat het nu meer dan ooit om het leveren van ervaren krachten op de juiste werkplekken. Zomaar mensen vast in dienst nemen is er vaak niet meer bij. Toch is niets mooier als u zo tevreden bent over iemand die bij u gedetacheerd is dat u besluit om hem of haar een vast dienstverband aan te bieden. Echte kwaliteit bewijst zichzelf altijd.

Waarom juist nu samen op stap?

• Projecten zijn vaak over het hele land verspreid. We kunnen ervaren vaklieden vanuit de verschillende regio’s bieden, desgewenst aangevuld met een vaste eigen uitvoerder.

• Scholing en vakbekwaamheid is een belangrijk aandachtspunt, waardoor we altijd ervaren krachten leveren voor de uit te voeren werkzaamheden.

• Ook op momenten van piekbelasting blijft u gegarandeerd van goede vaklieden, omdat bij ziekte altijd voor vervanging gezorgd wordt.

• Bij groei weet u wie u in huis heeft en kunt u een goede beslissing nemen of iemands kwalitatieve vaardigheden het waard zijn om voor langere tijd te gebruiken.

• U loopt geen arbeidsrisico op de extra gewenste capaciteit, omdat enkel de echt gemaakte uren van de Opstap medewerker in rekening wordt gebracht.

Tijd voor een kwalitatief gesprek?

De economie zit in de lift en om hier optimaal van te profiteren zit het echte onderscheid in goed opgeleide vaklieden. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten, dat is de essentie!

Gebruikte bron

26 jun 2018